48929420146 c472e962a1 k

23 oktober 201908:18

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Voorzitters, een Canadese versterking en een treffer voor Steve Mason

In de Morning Skate van vanmorgen aandacht voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter voor IJshockey Nederland vanavond, voor de nieuwe aanwinst van Den Haag, over de wedstrijden van Steve Mason en de tijdelijke ijsbaan in Kortrijk. Tenslotte lopen de spanningen rond de toekomst van Krefeld Pinguine op en verliest de EBEL na 17 jaar zijn hoofdsponsor.

Het is verkiezingsavond...

binnen IJshockey Nederland. Vanavond staat een bijzondere algemene ledenvergadering van de ijshockeybond op het programma om uit drie kandidaten de opvolger van Ruud Vreeman als bondsvoorzitter te kiezen. De drie kandidaten zijn, mits vanavond officieel door de vergadering vastgesteld, in alfabetische volgorde Noud van Berkel, Jan Hopstaken en Danny Micola.

Lees hier meer over het verloop van de verkiezing vanavond >>>

Den Haag presenteerde...

gisteren zijn derde importspeler. Het gaat om de 22-jarige Canadees Jesse Gabrielle, die vier jaar geleden gedraft werd door de Boston Bruins. Het gaat om een vleugelaanvaller met scorend vermogen die de afgelopen jaren op hoger profniveau in eigen land en Australië speelde en eerder dit jaar al actief was op het hoogste niveau in Slowakije.

Lees hier meer over de aanwinst van Cairox Hijs Hokij Den Haag >>>>

Foto: Robert Bos

Het wekelijkse overzicht...

van alle gebeurtenissen in de Eerste Divisie staat weer online. Daar won Amsterdam de kraker tegen Groningen en bleven ook Nijmegen en Eindhoven ongeslagen.

Lees alles over het speelweekeinde in de Eerste Divisie >>>

Mike Dalhuisen en...

Dukla Michalovce leden dinsdagavond hun vijfde nederlaag in een uitwedstrijd op rij. Uit bij HK Nitra, waar onder meer Mitch Versteeg speelt, een speler met een uitgesproken ambitie om ooit voor het Nederlands team te spelen, ging het team van Mike Dalhuisen met 6-2 onderuit. HK Nitra is toevallig ook de club waar de nieuwe aanwinst van Den Haag, Jesse Gabrielle, eerder dit seizoen speelde. Voor de stand op de ranglijst deed dit niet veel, Michalovce blijft op de vijfde plaats staan met 22 punten.

Steve Mason...

hielp zijn ploeg EHC Winterthur gisteravond aan een overwinning. Hij scoorde Ă©Ă©n van de treffers in de 3-1 zege voor zijn team tegen GCK Lions, waardoor de ploeg weer zicht heeft op de play-offs. Winterthur staat negende op de ranglijst op het tweede niveau in Zwitserland, waar de top acht zich plaatst voor de post-season. Voor Mason was het zijn tweede treffer dit seizoen voor de club die hem voor een beperkte periode contracteerde.

Wie vanavond geen zin heeft...

om de voorzittersverkiezing te volgen, kan ook de wedstrijd van EC Bregenzerwald met Giovanni Vogelaar live kijken via YouTube. De ploeg speelt vanavond in de Alps Hockey League tegen het Italiaanse Asiago. De ontmoeting begint om half acht vanavond.

Gullegem Jets in België..

beschikken vanaf vrijdag weer over een ijsbaan. Na de sluiting van de de Finlandia-hal in Gullegem werd gezocht naar een oplossing en binnen een maand werd in de loods van een voormalige raamfabriek in Kortrijk een nieuwe baan compleet met boarding aangelegd. Het betreft een voorlopige opstelling, want de club heeft jaarlijks een miljoen euro nodig om de vaste lasten te dekken. De hal moet als de proefperiode een succes is zo'n vier jaar blijven liggen tot er een permanente nieuwe hal komt. De club zet onder meer crowdfunding in om de baan te bekostigen.

Bekijk hier de Go Fund Me-pagina van de Jets >>>

De spanning loopt op..

in het conflict over de toekomst van Krefeld Pinguine. De club is in acute nood door onenigheid met één van de aandeelhouders, de Rus Mikhail Ponomarev, die zijn financiële verplichtingen niet nakomt. De Rus op zijn beurt beschuldigt de club ervan hem niet goed op de hoogte te hebben gehouden over de financiële positie van de club. Rheinischen Post schrijft nu dat Ponomarev zijn aandelen voor twee miljoen euro te koop zou hebben aangeboden aan Frankfurt Lions uit de DEL2. Zo'n overname van de licentie is echter alleen mogelijk als de DEL en de andere aandeelhouders daarmee instemmen.

En de EBEL moet...

wellicht van naam gaan veraderen. De Eerste Bank Eishockey Liga is de internationale competitie vanuit Oostenrijk met een aantal clubs uit omringende landen. Eerste Bank is al zeventien jaar hoofd- en naamsponsor, maar zou volgens berichten in verschillende Oostenrijkse media het huidige driejarige contract niet gaan verlengen. Erste Bank zou jaarlijks zo'n twee miljoen euro betalen. Ook het TV-contract met Servus-TV loopt af.