56517072 10157222570204382 5394652461929594880 n

11 april 201907:44

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Vrouwen op weg naar finale

Het is de tweede rustdag voor de vrouwen tijdens het WK in Beijing. Ook tegen Letland bleven ze ongeslagen en ze kunnen zich nu gaan opmaken voor wat feitelijk een finale is tegen Polen. In deze Morning Skate verder aandacht voor de cao van Trappers, het nieuwe topduo aan de leiding in Duisburg, de opofferingsgezindheid van Joe Pavelski en nog veel meer.

Het is de tweede rustdag...

voor het Nederlandse vrouwenteam in Beijing. De ploeg van bondscoach Joep Franke won op woensdag van Letland en blijft zo ongeslagen in het toernooi. Omdat Polen wist te winnen van China is het team echter nog niet zeker van promotie. Het gaat morgenochtend om 07.00 uur in een rechtstreeks duel tussen Polen en Nederland om de promotie, waarbij Oranje genoeg heeft aan een punt. Lees hier het verslag van de wedstrijd van Nederland tegen Letland >>>

De stand...

1. Nederland 4-12 (+11)
2. Polen 4-9 (+3)
3. China 4-6 (+1)
4. Zuid-Korea 4-6 (-1)
5. Letland 4-2 (-5)
6. Kazachstan 4-1 (-9)

Programma slotdag

07.00 uur: Polen - Nederland
10.30 uur: Zuid-Korea - Letland
14.00 uur: Kazachstan - China

Tilburg Trappers...

begint morgen aan de play-off-serie tegen Herner EV waarin de club gaat proberen zich voor het vierde jaar op rij te plaatsen voor de finale om het kampioenschap in de Oberliga. Intussen behaalde de club ook een overwinning rondom de cao, waardoor het voor Trappers makkelijker wordt spelers meerdere arbeidsovereenkomsten aan te bieden. Op de website van Trappers wordt het allemaal haarfijn uitgelegd >>>

Uli Egen...

de voormalige coach van Geleen, had al overeenstemming om zijn contract als hoofdcoach bij Preussen Berlin te verlengen, maar dat komt nu toch niet van de grond. De 62-jarige coach neemt samen met de Duitse ijshockeylegende Didi Hegen de technische leiding over bij de Duisburg Füchse, de club die onlangs bekendmaakte een doorstart te maken in de Oberliga Nord. De club heeft met de 31-jarige Etienne Renkewitz ook al een doelman vastgelegd. Hij was jarenlang de back-up in Duisburg.

Ook Saale Bulls Halle heeft...

een nieuwe coach. Het gaat om de 50-jarige Herbert Hohenberger, die tot afgelopen september in de bank stond bij Herner EV. Bij de coach werd toen prostaatkanker geconstateerd, waarna hij het roer overgaf aan Danny Albrecht. Inmiddels is Hohenberger weer voldoende hersteld om een functie te aanvaarden.

Moskitos Essen heeft...

een nieuwe verdediger. Het gaat om Erik Hoffmann, die recentelijk nog door de Lausitzer Füchse uit de DEL2 was uitgeleend aan Hamburg Crocodiles.

In de NHL...

zijn de play-offs begonnen. John Tortorella is de kleurrijke coach van de Columbus Blue Jackets en hij gaf deze speech om zijn spelers te motiveren voor de wedstrijd tegen Tampa Bay Lightning.

Joe Pavelski...

van de San Jose Sharks toonde opofferingsgezindheid door de puck letterlijk binnen te koppen tegen de Vegas Golden Knights.

En zoals het een stoere...

ijshockeyer betaamt, keerde hij na behandeling al snel weer terug op het ijs.

Het volledige overzicht..

van de vannacht gespeelde wedstrijden, met de highlights, is te vinden in onze nieuwe rubriek Second Season >>>>