Trappers vs Harzer Falken 2018 Ivy van den Heuvel

23 mei 201908:00

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Vrouwen-WK, afscheid van Ivy en kwartfinales

Nederland kijkt naar de mogelijkheid om het wereldkampioenschap voor vrouwen met Oranje volgend jaar naar ons land te halen, Ivy van den Heuvel hangt zijn schaatsen aan de wilgen, Lars van Sloun knoopt er nog een jaar aan vast bij Geleen, de kwartfinales van het WK staan op het programma en nog veel meer in deze donderdagse editie van de Morning Skate.

WK naar Nederland?

Morgen wordt bekend waar de meeste nationale teams van Nederland komend jaar hun wereldkampioenschap spelen. Voor het WK Vrouwen Division IA was tot voor kort nog geen kandidaat, reden voor Nederland om de mogelijkheden om het kampioenschap naar ons land te halen te onderzoeken. Als vrijdag geen kandidaat wordt gekozen, vraagt Nederland om extra tijd om de begroting rond te krijgen. Op het laatste moment heeft wel Frankrijk zich gemeld als kandidaat.

Lees het complete nieuwsbericht over de mogelijke Nederlandse kandidatuur >>>

Trappers-captain Ivy van den Heuvel...

maakte gisteren officieel bekend dat hij zijn schaatsen aan de wilgen hangt. Na een succesvolle loopbaan die hem langs Tilburg, Amsterdam en Eindhoven bracht, geeft hij zijn maatschappelijke loopbaan de voorkeur. Van den Heuvel was twee jaar geleden ook captain van Oranje en beëindigt zijn loopbaan als de nummer twintig op de eeuwige topscorerslijst van de nationale ploeg.

Lees hier meer over het besluit van Van den Heuvel >>>

Van den Heuvel vertelt..

aan Brabants Dagblad dat hij het besluit om te stoppen al een paar maanden geleden heeft genomen en het tijdens de serie tegen EV Landshut in de finale om het kampioenschap in de Oberliga Nord aan de leiding en spelersgroep van Trappers had verteld. 'Ik had onze coach Bo Subr gevraagd of ik na zijn pre-game-speech voor duel vier in Landshut het de jongens mocht vertellen. Dat heb ik toen gedaan en gevraagd of ze voor Brock en mij extra hun best wilden doen om die wedstrijd te winnen. Bij een nederlaag zou de serie afgelopen zijn, lagen we eruit. Maar we speelden onze beste wedstrijd van het seizoen en wonnen, zodat we er een vijfde, beslissende wedstrijd uit sleepten, in Tilburg.'

De aanvoerder van Oranje...

zegt in de krant enorm te hebben genoten van de laatste maanden van zijn ijshockeyloopbaan. 'Een paar maanden geleden heb ik de knoop doorgehakt en toen ben ik de rest van het seizoen vol voor het ijshockey gegaan. Mijn collega's op de zaak hebben heel veel van mij overgenomen tijdens de play-offs, zodat ik daar nog optimaal van heb kunnen genieten. Ik heb mezelf daar soms ook echt toe aangezet: besef dat dit je laatste weken zijn. Daardoor genoot ik zelfs van die lange busreizen naar Lindau en Landshut.'

Geleen Eaters heeft...

weer een speler toegevoegd aan de selectie voor komend seizoen. Aanvaller Lars van Sloun verlengde zijn contract bij de club met één jaar, zo maakte de halve finalist in beker, kampioenschap en Beneliga-play-offs bekend.

Lees hier meer over de contractverlenging van Lars van Sloun >>>

In Slowakije...

werd gisteren ook geloot voor de Champions Hockey League, de pan-Europese competitie voor clubs uit de topcompetities in West-, Centraal- en Noord-Europa. Daar kwamen onderstaande groepen uit.

Voor vandaag staan...

de kwartfinales op het wereldkampioenschap in Slowakije op het programma. Hieronder het schema voor de wedstrijden, waarbij kijkers twee keer een keuze moeten maken uit twee krakers.

Canada moet het doen...

zonder aanvaller Anthony Mantha. Hij is voor één wedstrijd geschorst na zijn check tegen het hoofd van Colin White van de Verenigde Staten afgelopen dinsdag.

De wedstrijden zijn..

weer live te volgen via het YouTube-kanaal van de internationale ijshockeyfederatie IIHF.

Kijk rond de start van de wedstrijden op deze link >>>