Boston Bruins Prince of Wales

18 mei 201908:59

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Weer een beker voor de Bruins

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor spelersnieuws uit Den Haag, een round-up van ontwikkelingen rond de selecties van verschillende clubs in de Oberliga Nord, een beker voor de Boston Bruins en de ontwikkelingen op het WK in Slowakije, met vandaag zes wedstrijden op het programma.

Den Haag...

maakte de afgelopen dagen twee contractverlengingen bekend. Stace van Bentem blijft tot 2021 bij de club. Lees hier het bericht >>>

Verder besloot Marco Bommezijn om er nog een jaar aan vast te knopen. Lees hier het bericht >>>

Hannover Scorpions...

heeft de Canadees Julien Pelletier gecontracteerd als eerste import voor het nieuwe jaar. Pelletier stond afgelopen jaar onder contract bij het naar de DEL2 gepromoveerde EV Landshut, maar andere imports kregen in de play-offs meestal de voorkeur. In het reguliere seizoen speelde hij wel 38 wedstrijden met 22 goals en 20 assists. De 22-jarige Canadees debuteerde twee jaar geleden in de Oberliga Nord bij Essen.

Preussen Berlin...

heeft het contract met aanvoerder Felix Braun verlengd, terwijl ook doelman Erik Reukauf komend seizoen weer van de partij is. Daarnaast werden de contracten van verdediger Lukas Ogorzelec en Justin Ludwig verlengd. De trainingen staan voorlopig onder leiding van Simon Braun. Uli Egen zou eigenlijk komend seizoen in de bank staan in Berlijn, maar heeft nu de leiding over het vernieuwde Duisburg.

Hannover Crocodiles...

bouwt ook verder aan de selectie voor komend jaar. De 26-jarige Thomas Zuravlev keert terug bij de club na uitstapjes bij Saale Bulls Halle, Herner EV en Essen Moskitos. Vorig jaar had hij bij Essen 17 goals en 17 assists in 47 wedstrijden.

Ook bij Herner EV..

is men begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Daarbij zijn veel van de cracks die het Trappers lastig maakten in de play-offs behouden, waaronder doelman Björn Linda, aanvallers Nils Liesegang, Dennis Thielsch en Marcus Marsall, alsmede aanvoerder Michel Ackers. Nieuw in de opstelling zijn Thomas Ziolkowski en Max Pietschmann. Ook voor coach Danny Albrecht was er een contractverlenging. Deze week werd duidelijk dat verdeiger Julius Bauermeister en aanvaller Denis Fominych ook komend seizoen in de mijnwerkersstad actief zijn.

De finale om de Stanley Cup..

begint op maandag 27 mei. Duidelijk is inmiddels dat de Boston Bruins zich geplaatst hebben. Ze wonnen donderdag de vierde wedstrijd tegen de Carolina Hurricanes met 4-0 om de serie in een sweep te winnen. In de andere serie werd vannacht de vierde wedstrijd gespeeld. St. Louis Blues won, waardoor deze serie nu weer op 2-2 staat. Tyler Bozak scoorde het winnende doelpunt. Zondagmiddag lokale tijd, daarmee dus een mooie tijd voor Nederlandse kijkers, is het vijfde duel.

De Boston Bruins...

mochten vast de Prince of Wales-beker in ontvangst nemen uit handen van Bill Daly, de tweede man van de NHL.

Sommige fans..

hadden verwacht dat deze trofee er anders uit zou zien.

De New York Rangers...

hebben John Davidson benoemd als opvolger van Glen Sather als president bij de New York Rangers. Davidson speelde als doelman acht jaar in New York en had daarna een loopbaan die wisselde tussen technische functies bij clubs en de media. Sinds 2012 was hij de president of hockey operations bij de Columbus Blue Jackets.

Het WK in Bratislava en Kosice...

blijft in volle gang. Na de afgelopen twee speeldagen blijven Duitsland, Rusland en Zwitserland de enige drie ongeslagen ploegen, terwijl de twee degradanten vermoedelijk komen uit het kwartet Frankrijk, Groot-Brittanni√ę, Oostenrijk en Itali√ę. Laatstgenoemde ploeg speelt een zeer teleurstellend WK, in de eerste vijf wedstrijden scoorde de ploeg zelf nog niet, maar incasseerde al wel 38 doelpunten. Dit waren volgens de IIHF de drie mooiste doelpunten van gisteren.

En dit zijn de standen..

in de twee groepen...

Een zeer uitgebreid...

programma vandaag, met in totaal zes wedstrijden. Het spektakel begint al om 12.15 uur met de wedstrijden tussen Denemarken en de Verenigde Staten en Letland tegen Rusland. Om 16.15 uur staan Canada en Duitsland tegenover elkaar voor een topwedstrijd in Poule A en neemt Itali√ę het op tegen Noorwegen. In de avonduren, vanaf 20.15 uur, gaat het tussen Groot-Brittanni√ę en Slowakije, alsmede Zweden tegen Zwitserland.

Livestreams via het YouTube-kanaal van de IIHF >>>