Tony Demelinne Ron Berteling Ron Bertelingschaal 2018

23 september 201809:17

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Winnaars, foto's en een bekerstart

In de Morning Skate op deze zondag vooral aandacht voor veel winnaars. Veel aandacht natuurlijk voor de winnaars van de Ron Bertelingschaal, de winnaars van de individuele awards, de winnaars op de eerste speeldag van de Belgische beker, Daniel Sprong won ook met Pittsburgh en vanmiddag gaat Trappers in de Oberliga op voor de tweede winstpartij.

Heerenveen legde gisteren...

beslag op de Ron Bertelingschaal. Het was voor het eerst dat de Friese club de naar de recordinternational genoemde schaal wint. Het overzicht van de winnaars ziet er nu als volgt uit: Tilburg Trappers (6), Den Haag (2), Geleen (2), Heerenveen (1) en Nijmegen (1).

Tony Demelinne Ron Berteling Ron Bertelingschaal 2018

Het duel in Thialf...

werd gespeeld voor 2135 toeschouwers. Flyers kwam via Kevin Nijland in de openingsfase op voorsprong, Tobie Collard breidde die voorsprong vier minuten later verder uit, terwijl Marco Postma kort na het begin van de tweede periode de 3-0 op het scorebord bracht. Reinier Staats zorgde na 31 minuten op de powerplay voor het enige Haagse doelpunt. Zeven verschillende spelers hadden een punt voor Heerenveen, twee voor Den Haag.

Lees hier het wedstrijdverslag van gisteravond >>>

Natuurlijk hebben we ook nog...

de nodige foto's van gisteravond, gemaakt door Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)

Ook in Den Haag...

volop winnaars gisteravond. Voor de wedstrijd werden de individuele awards voor vorig jaar uitgereikt. Jurryt Smid werd uitgeroepen tot meest waardevolle spelers en beste verdediger, Raymond van der Schuit won de Jack de Heer-Trofee en Fabian Schotel nam de prijs voor de beste goalie in ontvangst. Martin de Wilde won de prijs voor de beste scheidsrechter en het talent van het jaar is Wouter Sars van Tilburg Trappers. Hieronder alle trotse winnaars op een rij met Vice-voorzitter Jan Hopstaken van IJshockey Nederland.

Ook in België werden de eerste...

officiële wedstrijden gespeeld. Spannend werd het niet in Deurne. Mechelen Golden Sharks walste met 1-11 over Antwerpen heen. Onni Walden, Stefaan Swinnen, Martin Vachal en Jordan Steger scoorden ieder twee keer voor Mechelen. Verder kwamen Marek Ziarny, Kristof van Looy en Brent op de Beeck tot scoren namens de Golden Sharks. Het enige Antwerpse doelpunt, na elf tegengoals, kwam van de stick van Dean de Souter.

Ook Leuven won...

met ruime cijfers, 10-1 werd het tegen Turnhout Tigers. Rino Dhondt scoorde drie keer en Alec James twee keer. Vandaag drie wedstrijden in de Belgische bekercompetitie. De twee winnaars van zaterdag spelen om 19.45 uur tegen elkaar in Mechelen, Turnhout Tigers ontvangt Herentals en Antwerpen gaat op bezoek in Luik.

En dan was er nog...

een vriendschappelijke wedstrijd tussen Zoetermeer en Amsterdam. De hoofdstedelijke ploeg won die wedstrijd met 5-7. Amsterdam liep in de openingsfase uit naar 0-3 via goals van Tobias Kathan (2) en John Versteeg. Zoetermeer kwam daarna weer op gelijke hoogte via goals van Cas Staps, Valentijn Scheffe en Thomas Borgman. Kathan scoorde vervolgens zijn derde van de wedstrijd, alvorens Berry Donders de teams opnieuw naast elkaar bracht. In de slotperiode voerde John Versteeg zijn doelpuntenaantal in het duel op naar drie en deed ook Maarten Brekelmans nog een duit in het zakje. Daar stond alleen een goal van Jay Huisman vanuit Zoetermeer tegenover.

Daniel Sprong was ook een...

winnaar. Matt Cullen had twee goals en een assist in de 7-3 overwinning van de Penguins op de Columbus Blue Jackets. Matt Murray maakte dertig saves. Daniel Sprong had 16.33 minuten aan ijstijd, had een schot op doel en was neutraal in de +/-. Hij kreeg ook twee minuten ijstijd op de powerplay, maar bleef puntloos in het duel.

Frederik Tiffels...

heeft de Pittsburgh Penguins verlaten. De in Keulen geboren aanvaller tekende een contract bij de Haie uit zijn geboortestad. In de jeugd speelde hij in Krefeld, Keulen en Mannheim en de afgelopen zes jaar was hij actief in Noord-Amerika. In 2015 werd hij als speler van Western Michigan University door de Penguins in de draft gekozen. Vorig jaar verdeelde hij zijn tijd tussen de aHL en en het ECHL-team van Pittsburgh. Dit jaar was hij nog wel bij het trainingskamp van de Penguins, maar hij keert nu dus terug naar huis. Hij tekent tot 2021 bij de Haie.

Vandaag is wedstrijddag...

voor Tilburg Trappers. De Harzer Falken komen vanmiddag op bezoek in Stappegoor. Tilburg won vrijdag de eerste wedstrijd met 3-6 in Erfurt. De tegenstander uit Braunlage verloor in eigen huis met 4-8 van Hannover Scorpions. Ook dit jaar zijn de wedstrijden van Tilburg via Sprade TV live te zien met engelstalig commentaar. Per wedstrijd kost het €5. Klik hier voor meer informatie over de livestreams >>>

Delen