Trappers stappegoor buiten

10 mei 201708:50

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Zegevierende Sens, nette fans en club te koop

Goedemorgen ijshockeyfans. De nieuwe Morning Skate staat live. Met transfer- en prijzennieuws uit Nijmegen en Tilburg, meer over de situatie in Assen, keurig feestvierende fans van de Sens, alles over het WK en nog veel meer.

Gisteren brachten we...

al het nieuws dat de nieuwe ijsbaan in Assen een flinke stap dichterbij was gekomen. Dat bleek gisteren overdag inderdaad het geval. RTV Drenthe heeft een verhaal met vier redenen waarom Assen zo graag een ijsbaan wil. Intussen zijn elders in de provincie, Hoogeveen om precies te zijn, ook plannen voor een ijsbaan. Twee banen in Drenthe lijkt echter niet realistisch. Ondanks de vastberadenheid in Assen geeft wethouder Jan Steenbergen van Hoogeveen nog niet op, hij gaat lobbyen. ''Ik ken de plannen van Assen niet en weet niet hoe reëel de financiering is. We gaan uit van onze eigen kracht. We hebben een goed onderbouwd plan bij de provincie neergelegd. Wij gaan uit van 160.000 tot 170.000 bezoekers per jaar. Een haalbaar aantal. De gewenste miljoen bezoekers per jaar in Assen zijn er erg veel', vertelt hij aan de Asser Courant.

Nijmegen Devils..

maakte gisteren de eerste nieuwkomer bekend in de selectie. Het gaat daarbij om de 21-jarige verdediger Rick van Haren, die afgelopen jaar in Geleen speelde. Het hele bericht staat hier >>>

Nog een berichtje uit Nijmegen..

De buitenlandse aanwinst van de club van vorig jaar, Thomas Stuart-Dant, heeft een nieuwe club gevonden. Hij speelt komend seizoen voor Adendorfer EC dat uitkomt in één van de Duitse regionalliga's. Stuart-Dant kwam vorig jaar in de loop van het seizoen naar Nijmegen nadat een eerder gecontracteerde import niet bleek te komen. In vijftien wedstrijden in de Beneliga kwam hij tot tien goals, tien assists en tien strafminuten.

Bij Tilburg zijn...

afgelopen weekeinde door de supportersvereniging de nodige prijzen uitgereikt. Zo werd doelman Ian Meierdres uitgeroepen tot Most Valuable Player en ging de Coach Choice Award naar verdediger Jordy van Ooorschot. Het complete overzicht van de winnaars is op de site van de vereniging te vinden >>>

Club kopen?

Dundee Stars, de club waar Kevin Bruijsten vorig jaar speelde, staat te koop zo bleek gisteravond tijdens een bijeenkomt waarbij de leiding van de club de fans op de hoogte bracht van de plannen voor het komende seizoen. De club speelt wel komend jaar gewoon op het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk.

Maar één wedstrijd in de NHL-playoffs..

afgelopen nacht. Erik Karlsson wordt door sommigen al gezien als een speler die in de discussie rond de beste speler ter wereld thuishoort en versterkte zijn positie in die discussie met een goal en een assist in de 4-2 overwinning voor de Ottawa Senators in de zesde wedstrijd tegen de New York Rangers. Daarmee plaatst Ottawa zich voor het eerst sinds 2007 voor de Conference Finals. Toen ging het team door naar de finale om de Stanley Cup.

De fans van Ottawa..

vierden de overwinning op beschaafde wijze. Op straat met het voetgangerslicht op groen, op de stoep als het licht op rood staat.

Nu Nashville en Ottawa...

zicht geplaatst hebben voor de Conference Finals is het afwachten wie de andere twee teams worden. Vannacht zal de spanning behoorlijk oplopen in de VS en Canada. Achter elkaar worden de beslissende wedstrijden gespeeld tussen de Pittsburgh Penguins en de Washington Capitals en de Anaheim Ducks en de Edmonton Oilers. Morgenochtend weten we meer.

Gisteren was er veel te doen..

rondom Sidney Crosby die in de zesde wedstrijd hard in aanraking met de boarding kwam en symptomen van een nieuwe hersenschudding leek te vertonen. Hij mocht echter de wedstrijd wel uitspelen. Inmiddels is duidelijk dat de zogenoemde Concussion Spotters niet konden ingrijpen, zoals de mannen van Hockey Central at Noon uitleggen.

Intussen is ook duidelijk..

Welke twee teams de 2018 Outdoor Classic gaan spelen. De Buffalo Sabres en de New York Rangers nemen het op 1 januari tegen elkaar op in Citi Field, de thuisbasis van de New York Mets.

Frankrijk blijft het...

voor eigen publiek goed doen op het WK. Gisteren kwam de ploeg tegen Zwitersland twee keer terug uit achterstand en wist de wedstrijd uiteindelijk na penaltyshots te winnen.

In de andere westrijden..

kwam Italië net tekort tegen Letland (1-2), was Noorwegen met maar liefst 1-5 te sterk voor Slovenië en kwam Slowakije terug van een 3-0 achterstand tegen Denemarken, maar verloor het uiteindelijk na penaltyshots. Morten Green scoorde de beslissende.

Daarmee ziet de stand.....

in de twee poules er nu als volgt uit:

Vandaag weer vier wedstrijden...

op het programma in Keulen en Parijs.

16.15 uur Verenigde Staten - Italië
16.15 uur Zwitserland - Wit-Rusland
20.15 uur Slowakije - Duitsland
20.15 uur Finland - Slovenië

Alle highlights en livestreams zijn zoals altijd te vinden op het YouTube-kanaal van de IIHF >>>