Morning Skate eerste training trappers

17 augustus 201808:25

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Ziekte, eerste training en een nieuw logo

In deze Morning Skate een naar bericht over international Raphael Joly. Verder onder meer aandacht voor de eerste training van Tilburg, contractverlengingen in Amsterdam en Den Haag en het nieuwe logo van Leipzig.

Slecht nieuws over...

international Raphael Joly. De Nederlandse-Canadees zou oorspronkelijk dit jaar uitkomen voor Saale Bulls Halle in de Oberliga Nord, maar bij die club zal hij voorlopig niet in actie komen. Club en speler brachten gezamenlijk naar buiten dat Joly ernstig ziek is. 'Wij zijn zeer geschokt en verdrietig. Raphael blijft gewoon een Saale Bull en zodra het weer mogelijk is, zal zijn contract beginnen. Wij hopen natuurlijk dat dit snel het geval zal zijn', zo wordt voorzitter Daniel Mischner van de club geciteerd.

De club heeft...

inmiddels een vervanger vastgelegd in de 34-jarige Canadees Tyler Mosienko. Deze speelde vorig jaar voor Epinal in de Franse competitie en daarvoor jarenlang voor Sheffield Steelers. De ervaren aanvaller heeft verder ervaring in de ECHL, AHL en op het hoogste niveau in Denemarken en Duitsland. Hij won onder meer kampioenschappen in de ECHL en de EIHL.

Tilburg Trappers...

is gisteren begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De club gaat met een vrijwel ongwijzigde ploeg op zoek naar de vierde titel op rij in de Oberliga. Brabants Dagblad maakte een filmpje rondom de eerste training van de club.

Bekijk het filmpje hier >>>

Oliver Pataky...

blijft behouden voor Den Haag. De in Slowakije geboren aanvaller had met zeventien goals en 25 assists in 26 wedstrijden in Beneliga en Final Four een belangrijke rol in het succesvolle seizoen van Den Haag. De 21-jarige aanvaller komt uit de jeugd van Dukla Trencin, is een voormalige Slowaakse jeugdinternational en speelde in eigen land op het hoogste niveau alvorens hij vanwege studieredenen naar Nederland kwam vorig jaar.

Amsterdam maakte bekend...

te hebben verlengd met Tobias Kathan. De 30-jarige geboren Duitser komt uit de jeugd van Bad Tölz in Duitsland en is alweer sinds het seizoen 2009-10 actief in Nederland, waarvan de meeste seizoenen in Amsterdam. Vorig jaar speelde hij 22 wedstrijden voor de hoofdstedelijke formatie waarin hij goed was voor zes goals en 15 assists met 120 strafminuten.

Rostock Piranhas...

heeft twee doelmannen aangetrokken. Het gaat daarbij om de 20-jarige Jan Dalgic die overstapt vanuit Timmendorfer Strand en de twee jaar oudere Jakub Urbisch die vorig jaar voor Eisb√§ren Regensburg speelde in de andere Oberliga. Dalgic is afkomstig uit de jeugd van Keulen, terwijl Urbisch in de jeugd vooral in zijn geboorteland Tsjechi√ę speelde. Hij beschikt over een Duits paspoort.

De EXA IceFighters Leipzig..

hebben een nieuw logo, zo werd donderdagavond bekendgemaakt. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst rondom het verlengen van het contract met de naamsponsor Exa. Bij die club plakt Esbjörn Hofverberg er nog een jaar aan vast. De in Seoul geboren Zweed wordt in oktober 48 jaar oud en had in 52 wedstrijden vorig jaar drie goals en 22 assists voor Leipzig, waar hij inmiddels sinds 2014-15 speelt.

Morning Skate logo leipzig

Voormalig NHL-verdediger...

Bryan Berard heeft de liga aangeklaagd omdat de NHL hem onvoldoende heeft beschermd tegen hersenschuddingen. Hij zegt tenminste tegen vijf hersenschuddingen te zijn aangelopen in zijn loopbaan en daar nu ernstige medische gevolgen van te ondervinden. Berard, de eerste draftpick in 1995, stelt dat de NHL moet ophouden met het ophemelen en winst maken door vechten en geweld. Berard is niet de eerste oud-speler die met deze opmerkingen komt, onder meer Garth Butcher, Ian Turnbull, Mark Hardy en John Cullen hebben soortgelijke rechtszaken ingediend. Ook loopt er een collectieve zaak waarbij ruim honderd oud-spelers zich hebben aangesloten.

Delen