Jordy Munichman Geleen Eaters

31 mei 202015:16

Door Joep Meijsen

Munichman verhuist naar Nijmegen

Verdediger Mordy Munichman maakt de overstap van Geleen naar Nijmegen.

Dat meldt Nijmegen op de eigen website. De 23-jarige Munichman is afkomst uit de jeugd van Geleen en maakte de afgelopen drie seizoenen deel uit van de hoofdmacht van de Limburgse deelnemer aan de Beneliga. Daarvoor was hij een seizoen actief in Zweden en Noord-Amerika. Vorig jaar was hij goed voor 1 goal en 13 assists in 20 reguliere competitiewedstrijden in de Beneliga. Hij liep daarbij tegen 47 strafminuten op. In twee play-offwedstrijden voegde hij hier nog vier strafminuten aan toe.

'Mordy is een fysiek stevig spelende verdediger die, voor zichzelf en voor het team, met deze speelwijze veel respect afdwingt. Hij zal samen met een ervaren verdediger een goed koppel vormen en een stabiele verdedigingslijn zijn voor het team', zo wordt hoofdcoach Frank Gentges van Select 4-U Nijmegen Devils geciteerd op de eigen website van de club.

Munichman is de volgende in een reeks nieuwkomers in de selectie van Nijmegen Devils. De club trok eerder al Tobie Collard, Eef Gerritsen, Marco Postma, Mike Verschuren, Jesse Gabrielle en Alexandar Makarin aan. Daar staat het vertrek van Wessel Copier, Kai Willems en Jurryt Smid tegenover.