Oranje GB WK faceoff Nagtzaam 2017

6 juni 201913:00

Door Joep Meijsen

Nardo Nagtzaam vertrekt naar Peiting

International Nardo Nagtzaam zet zijn loopbaan voort bij het eveneens in de Oberliga spelende Peiting. Hij is de derde speler uit de selectie van Trappers van afgelopen jaar die komend seizoen niet meer in Tilburg speelt.

Eerder al was duidelijk dat Brock Montgomery niet terugkeert bij Tilburg, dat komend jaar volgens afspraken zonder imports deelneemt aan de competitie. Ook maakte aanvoerder Ivy van den Heuvel bekend zijn schaatsen in de wilgen te hangen. De in Nijmegen geboren Nagtzaam stapt nu over naar Peiting dat uitkomt in de Oberliga SĂĽd. Hij is de tweede import voor de club die in het verleden tegenstander was van Tilburg tijdens de play-offs in de Oberliga. Eerder werd al de 33-jarige Amerikaanse verdediger Brad Miller vastgelegd.

Peiting eindigde de reguliere competitie in de Oberliga SĂĽd als nummer Ă©Ă©n afgelopen jaar, maar werd in de kwartfinales van de play-offs uitgeschakeld. 'Hij is een goede, opvallende speelr. We hadden dringend een center nodig die het spel kan maken en verdedigend zijn werk doet', zegt team manager Gordon Borberg over zijn nieuwe aanwinst. Voor de 29-jarige Nagtzaam is het zijn volgende buitenlandse station. Hij speelde eerder in de jeugd van Krefeld en Keulen, alvorens hij overstak naar Noord-Amerika waar hij voor teams in de NAHL speelde, gevolgd door vier jaar op het hoogste college-niveau in de VS en profervaring in de ECHL.

In Europa speelde hij voor Olimpia Ljubljana in de EBEL, Manchester Storm in Engeland en Moskitos Essen in de Oberliga alvorens hij de overstap maakte naar Tilburg Trappers, waar hij de afgelopen twee jaar actief was. Met 16 goals en 58 assists in 47 wedstrijden kende hij daar een bijzonder succesvolle reguliere competitie. In de play-offs voegde hij hier nog negen goals en negen assists in zestien wedstrijden aan toe.