Morning Skate Stanley Cup Logo Finale 2017

6 juni 201707:58

Door Joep Meijsen

Nashville trekt de serie weer gelijk

De Nashville Predators zijn weer helemaal terug in de finale om de Stanley Cup. De ploeg uit de hoofdstad van de country won vannacht ook het tweede thuisduel, 4-1, en trekt de score in de best-of-seven daarmee weer gelijk.

Frederick Gaudreau is een naam die tot voor kort weinig indruk maakte. De 24-jarige aanvaller werd nooit gedraft en scoorde voor deze finaleserie begon zelfs nog nooit een NHL-doelpunt. Hij heeft niet eens een Ă©chte plek in de kleedkamer, hij moet het met een stoel doen in plaats van een locker. Hij scoorde na 3.45 minuten in de tweede periode de goal die Nashville voor de tweede keer ind e wedstrijd op voorsprong bracht. Daarmee is hij de tweede speler in de geschiedenis van de NHL die zijn eerste drie goals in de NHL scoort in de finale om de Stanley Cup. Johnny Harms van de Chicago Blackhawks deed het eerder in 1944.

Calle Jarnkrok had Nashville in de eerste periode nog op voorsprong gebracht. Het was Sidney Crosby die de ploegen later op gelijke hoogte bracht. Voor de steraanvaller van de Pittsburgh Penguins was het zijn eerste goal in deze finaleserie en tevens zijn eerste goal in een wedstrijd in de Stanley Cup-finale sinds 4 juni 2009. Treffers van Viktor Arvidsson en Filip Forsberg stelden na de goal van Gaudreau de zege in het restant van de wedstrijd veilig. Pekka Rinne maakte beslissende saves op Crosby en Jake Guentzel tijdens het duel.

In de nacht van woensdag op donderdag gaat de serie verder. Dan weer in Pittsburgh.