Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Nederland - Belgie: de selecties

Nederland - Belgie: de selecties

Nederland en België spelen komend weekeinde twee keer tegen elkaar in voorbereiding op het WK in Tilburg volgend jaar. In dit artikel de details van de wedstrijden en de selecties van de beide ploegen op een rijtje.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Op zaterdag staat de ijsderby der lage landen om 20.00 uur op het programma op de nieuwe ijsbaan in Mechelen (toegang gratis). Een dag later staat de terugwedstrijd op het programma vanaf 19.00 uur in Geleen (klik hier voor informatie over reserveringen en kaartverkoop). Beide teams zijn in voorbereiding op het WK in Tilburg dat op 23 april 2018 begint. De wedstrijd tussen Nederland en België staat daar voor zaterdag 28 april om 16.30 uur op het programma.

De bondscoaches van de beide teams hebben intussen hun selecties bekendgemaakt voor het speelweekeinde. Hierin zijn veel jonge spelers opgenomen. Uit het Oranje dat afgelopen voorjaar degradeerde uit Division IB zijn alleen Fabian Schotel, Rick van Haren en Evo Suurhoff weer van de partij. De selectie komt grotendeels overeen met de namen zoals die begin september al zijn gepubliceerd, waarbij een aantal spelers zich vanwege blessures moest afmelden.

Ook België mist de nodige spelers ten opzichte van het WK in Roemenië van afgelopen voorjaar. Opvallend is de aanwezigheid van twee spelers van Mechelen in de selectie van bondscoach Gil Paelinck. Die club speelt niet in de Beneliga, maar wel in de Belgische beker. Beide spelers, Stefaan Swennen en Olivier Roland, hebben wel ervaring met (jong-)België.

Selectie Nederland

Goalies: Ruud Leeuwesteijn (Tilburg), Fabian Schotel (Den Haag), Deniz Mollen (Eindhoven)

Defense: Kilian van Gorp, Giovanni Vogelaar, Alexei Loginov, Evo Suurhoff, Boet van Gestel (Tilburg), Rick van Haren (Nijmegen), Mike van Oeveren (Den Haag), Mark Hoekstra (Heerenveen).

Forwards: Danny Stempher, Reno de Hondt, Jonne de Bonth, Mickey Bastings (Tilburg), Wessel Copier (Nijmegen), Jorn van Soest (Eindhoven), Tom Marx, Renzo Meulenbeek, Kai Willems (Geleen), Alan van Bentem, Raymond van der Schuit (Den Haag), Ties van Soest (Düsseldorf DNL, Duitsland), Lars den Edel (Heerenveen).

Coaches: Doug Mason, Josh Mizerek, Mike Nason, Bo Subr

Selectie België

Goalies: Tom Prodi (Luik), Arthur Legrand (Antwerpen), Mike Jansen (Antwerpen)

Defense: Michael Distate, Jordan Paulus, Loris Darques (Luik), Emiel Goris, Nils Vroemans (Herentals), Quinten Franckx (Leuven), Quentin Rondia (Antwerpen), Arnaud Ramet (HC Yverdon les Bains,Zwitserland)

Forwards: Yoren De Smet, Andy Kolodziejczyk (Luik), Ben van den Bogaert, Sean Mc Cann-Coppens, Kevin de Winter (Antwerpen), Boris Kolyasnikov, Rino Dhondt, Alec James (Leuven), Olivier Roland, Stefaan Swennen (Mechelen), Arne van Espen (Herentals), Bram Klijssen (Tilburg).

Coaches: Gil Paelinck, Jan van Beveren

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum