Nl subr coach u18 1112

9 maart 201318:54

Nederland U18 begint WK met winst

De U18 van Nederland is begonnen aan het WK in Belgrado in Divisie II, poule B. In de eerste wedstrijd won Nederland ruim met 6-2 van Spanje. Raymond van der Schuit scoorde twee goals voor Oranje.

Vorig jaar degradeerde de U18 in eigen land na vijf nederlagen in het Thialf-stadion van Heerenveen. Daardoor gaan de coaches Bo Subr en Paul Vincent in Belgrado op jacht naar promotie. De eerste stap is tegen Spanje gezet. Oranje begon sterk en stond binnen tien minuten al met 2-0 voor, na doelpunten van Reno de Hondt en Justin Evers. De 16-jarige Evers is Ă©Ă©n van de zes spelers in de selectie die niet uitkomt voor het CTO-team in Eindhoven. Evers speelt voor Utrecht Dragons. Spanje verkleinde de marge in de dertiende minuut na een goal van Ruiz.

In de tweede periode liep Oranje verder weg van de Spaanse leeftijdsgenoten. Via doelpunten van Raymond van der Schuit, Guus van Nes en Luke Zwartbol liep Nederland uit naar een 5-2 voorsprong. Fuentes deed nog wat terug voor Spanje. Zes minuten voor tijd bepaalde van der Schuit met zijn tweede doelpunt van de middag de eindstand op 6-2.

Morgen om 13.00 uur wacht de volgende uitdaging voor Nederland. Dan is IJsland de tegenstander van Oranje. De IJslanders gingen in hun eerste wedstrijd met 3-1 onderuit tegen België.