Wc2010 ned ser ned score 2 0

23 januari 201423:48

Door Joep Meijsen

Nederland wil in 2015 weer het WK

De Nederlandse IJshockeybond wil in 2015 weer het WK organiseren. Oranje moet dan waarschijnlijk in Eindhoven op jacht naar promotie.

Dat werd duidelijk tijdens de jaarvergadering van de Nederlandse IJshockeybond. Nederland organiseerde in 2010 voor het laatst een wereldkampioenschap. Gastheer was toen Tilburg. Nederland moet dit jaar eerst in Litouwen nog een WK spelen. Daarna kan geprobeerd worden het kampioenschap voor 2015 binnen te slepen.

De ijshockeybond noemde Eindhoven als Nationaal IJshockey Centrum een groot succes. De huisvestingskosten van het bondskantoor zijn een stuk lager, terwijl er veel meer ijstijd beschikbaar voor zowel de Nederlandse IJshockey Academie als voor de nationale teams.

De bond heeft met succes een subsidieverzoek ingediend bij het Internationaal Olympisch Comite ten behoeve van de jeugdopleidingen in Nederland. De NIJB maakt gebruik van een regeling die bedoeld is voor sportbonden die er niet in zijn geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het geld zal worden ingezet om kennis in huis te halen voor de jeugdopleidingen. Zowel een technische man als een goaliedeskundige uit Zweden zullen een aantal keren een week naar Nederland komen om hun kennis over te dragen.

Deze week werd bekend dat Chad Kambeitz is benoemd tot goaliecoach van de nationale ploeg. Dit maakt deel uit van een bredere campagne om het niveau van doelmannen in Nederland te versterken. Zo begint na de zomer een pilot met een opleiding tot goaliecoach. Ook is het de bedoeling dat alle nationale ploegen van de U12 tot en met de seniorenteams de beschikking krijgen over een gespecialiseerde coach.