Capitals jaapedenbaan fisheye 1112

1 november 201221:28

Door Joep Meijsen

Nederlandse-Amerikaan voor G's

Amsterdam G's heeft de Amerikaan met een Nederlands paspoort Michael Kwist toegevoegd aan de selectie. Kwist speelde voorheen voor jeugdteams in Canada in de Verenigde Staten.

Michael Kwist is afkomstig uit Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio. De afgelopen twee jaar speelde hij voor het team New York Apple Core in de lagere jeugdliga EJHL. Dit is een belangrijke opleidingsliga voor het Amerikaanse college-ijshockey. Onder meer NHL'er Rob Scuderi speelde er, evenals de Letse international Martins Karsums.

De 21-jarige Mackie-Kwist had daar vorig jaar 11 goals en 24 assists in 44 wedstrijden. Daarmee was hij de nummer vier op de topscorerslijst van de ploeg. Kwist is begonnen aan een studie International Business Management in Amsterdam en was hier op zoek naar mogelijkheden door te gaan met ijshockey. De afgelopen weken trainde hij al mee bij Amsterdam en werd ook meegenomen op de officiële teamfoto.

Ondanks het bezit van een Nederlands paspoort telt Kwist waarschijnlijk volgens de regels van de NIJB als import. Amsterdam heeft echter nog ruim voldoende ruimte voor buitenlandse versterkingen. De ploeg beschikt op dit moment alleen over Tobias Kathan en Bill Horton en is nog in afwachting van een werkvergunning voor doelman Tim Knudsen. Teams in de eredivisie mogen maximaal zes imports opstellen.