Div dordrecht inside rink 1213

10 juni 201314:49

Door Joep Meijsen

Nederlandse Canadees voor Dordrecht

Dordrecht Lions heeft een volgende import aangetrokken. Het gaat om de 24-jarige Nederlandse Canadees Erik Vos, die vorig jaar in de Amerikaanse universiteitscompetitie speelde voor Holy Cross.

Vos was daar een teamgenoot van Evan Zych, die vorige week door Dordrecht werd aangetrokken. In zijn laatste jaar bij Holy Cross had aanvaller Erik Vos in 37 wedstrijden zeven goals en elf assists met 18 strafminuten. In totaal speelde hij 141 wedstrijden op Division I-niveau, waarin hij 32 goals en 39 assists voor zijn rekening nam.

Voor zijn overstap naar college speelde Vos, geboren in Hamilton in Ontario, voor de Powell River Kings, die uitkomen in de British Columbia Hockey League, het tweede niveau jeugdijshockey in Canada. In 120 wedstrijden was hij daar goed voor 62 goals en 81 assists.

De vleugelaanvaller beschikt volgens Lions over scorend vermogen en leidinggevende capaciteiten. Hij zou een fysiek sterke speler zijn, die ook zijn defensieve taken niet verwaarloost. Zijn opa en oma zijn in 1959 verhuisd uit De Lier naar Canada. Volgens Dordrecht is Vos in het bezit van een Nederlands paspoort. Tot het moment dat hij gekwalificeerd is om voor Oranje te spelen, geldt Vos echter als import.

Dat betekent dat Dordrecht nog ruimte heeft voor Ă©Ă©n buitenlander. Eerder al werden Don Nichols, Dan Koudijs en de eerder genoemde Evan Zych vastgelegd. Verder werden Joy Turpijn en John Versteeg opgepikt bij Amsterdam. Fabian Schotel maakt de overstap vanuit Den Haag. Vos gaat, vanwege het jaar dat zijn voorouders naar Canada zijn verhuisd, met nummer 59 spelen.