Div pucks vraagteken

19 juli 201318:17

Door Joep Meijsen

NHL definitief naar Sotsji

De Olympische spelen in Sotsji krijgen de sterkst mogelijke landenopstellingen voor het ijshockeytoernooi. De NHL maakte vrijdag bekend dat de competitie wordt stilgelegd voor het toernooi.

Het wordt de vijfde keer op rij dat de NHL wordt stilgelegd voor de spelen. Voor het eerst gebeurde dat in 1996 voor de spelen in Nagano in Japan. Naar verwachting zullen zo'n 120 spelers uit de NHL meespelen in het toernooi. De competitie wordt op 9 februari onderbroken en hervat op 26 februari.

De openingswedstrijd van het toernooi in Sotsji wordt op 12 februari gespeeld tussen Tsjechi√ę en Zweden. Op hetzelfde moment spelen ook Letland en Zwitserland tegen elkaar. De finale staat voor zondag 23 februari op het programma. Behalve de spelers zullen ook zeven scheidsrechters en zes linesmen uit de NHL aan het toernooi meedoen.

De beslissing om de competitie stil te leggen volgt na bijna twee jaar van onderhandelen. Belangrijke breekpunten waren de accommodaties voor de spelers, de faciliteiten voor de families van de spelers en de toegang voor NHL-management.