De aangepaste Scotiabank Arena in Toronto
De aangepaste Scotiabank Arena in Toronto — © Instagram NHL

29 juli 202007:06

NHL: Oefenzeges Flyers, Leafs en Oilers

De eerste drie oefenwedstrijden in voorbereiding op de herstart van de NHL zijn vanaf dinsdagavond met succes gespeeld. De Philadelphia Flyers wonnen hun wedstrijd tegen Pittsburgh, de Toronto Maple Leafs waren te sterk voor Montreal en Edmonton pakte de zege tegen Calgary.

Penguins - Flyers 2-3

Scott Laughton scoorde in overtime het winnende doelpunt namens Philadelphia in de oefenwedstrijd tegen Pittsburgh. De eerste wedstrijd in de bubble in Toronto werd gespeeld in de Scotiabank Arena, die volledig is aangepast voor het spelen zonder publiek. Via Conor Sheary kwam Pittsburgh vroeg op voorsprong, maar treffers van Sean Couturier en Kevin Hayes zorgden ervoor dat Flyers na twintig minuten het voordeel had. Na een doelpuntloze tweede periode was het Jason Zucker die vier minuten voor tijd voor de gelijkmaker zorgde, waardoor overtime noodzakelijk werd. Bij Pittsburgh speelde Sidney Crosby de hele wedstrijd mee. De sterspeler van de ploeg had de voorbereiding van de Penguins grotendeels gemist. Voor de wedstrijd was er speciale aandacht voor de strijd tegen sociale ongelijkheid, racisme en haat waarbij de twee rivalen naast elkaar stonden in plaats van tegenover elkaar.

Maple Leafs - Canadiens 4-2

Ilya Mikheyev keerde na maanden van blessureleed terug in de opstelling van de Toronto Maple Leafs en had maar 33 seconden nodig om de score te openen in het duel tegen de Montreal Canadiens. Het was voor het eerst in vele honderden onderlinge wedstrijden tussen de twee ploegen dat de Leafs in eigen hal in de uitkleedkamer zaten en hun tegenstander in de thuiskleedkamer. Op die manier moet iedere vorm van thuisvoordeel worden voorkomen. Toronto kwam in de tweede periode via een shorthanded goal van Alexander Kerfoot op 2-0, voordat Tomas Tatar tegen het einde van de tweede doorgang voor de aansluitingstreffer zorgde. Nog voor het rustsignaal herstelde Kerfoot met zijn tweede van de avond de marge. Paul Byron bracht Montreal halverwege de slotperiode nog een keer terug tot op een treffer, maar Toronto antwoordde al snel met opnieuw een shorthanded goal, deze keer van de stick van Morgan Rielly. De twee teams eerden voor het duel de vorige week overleden NHL-legende Eddie Shack.

Oilers - Flames 4-1

Connor McDavid scoorde in de eerste wedstrijd in de bubble in Edmonton twee keer in de 4-1 zege voor de Oilers tegen de rivalen uit Calgary. Edmonton kwam via Kailer Yamamoto al vroeg op voorsprong en profiteerde zes minuten later van een powerplay voor de eerste goal van McDavid. Via Elias Lindholm kwam Calgary in de slotseconden van de tweede periode nog dichterbij, maar Patrick Russell en Connor McDavid scoorden binnen een halve minuut in de slotfase van het duel om de zege voor de Oilers definitief veilig te stellen. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een eerbetoon voor de overleden Colby Cave.