Trappers stappegoor fisheye binnen 112

6 oktober 201207:56

Door Joep Meijsen

NHL-speler versterkt Tilburg Trappers

Tilburg Trappers stunt met het aantrekken van de 24-jarige Canadese aanvaller Dustin Jeffrey. De speler van de Pittsburgh Penguins komt naar Brabant zolang de staking in de NHL duurt.

Dat heeft Trappers vanmorgen bekendgemaakt. Jeffrey speelde tot nu toe 66 wedstrijden in de NHL nadat hij in 2007 door de Penguins gedraft werd. In die wedstrijden kwam de center uit Sarnia in Ontario tot twaalf goals en negen assists. Daarnaast speelde hij ook nog 182 wedstrijden in de American Hockey League, waarin hij iets minder dan een punt per wedstrijd scoorde.

'Wij zijn erg blij met zijn keuze om bij Trappers te komen spelen gedurende de staking in de NHL’, vertelt Trappers technisch manager René de Hondt op de eigen website. 'Dustin Jeffrey is het type aanvaller dat makkelijk scoort, maar tevens oog heeft voor zijn ploeggenoten. Een leider, zowel binnen als buiten het ijs. En dat kunnen wij bij onze jonge groep goed gebruiken.'

De aanvaller speelde nog niet eerder in Europa, maar maakte de klassieke gang van de Ontario Hockey League, via de AHL naar de NHL. Met het aantrekken van Jeffrey is Tilburg de eerste club in Nederland die profiteert van de NHL-lockout. Zodra de staking in de NHL voorbij is, moet Jeffrey weer terug naar Pittsburgh. Tilburg gaat dan op zoek naar een nieuwe forward. In de NHL staat de 24-jarige nieuwe Trapper op de loonlijst voor 575.000 dollar.

In Brabants Dagblad meldt Tilburg-voorzitter Ron van Gestel dat de komst van de speler niet duur is. Een sponsor draagt de helft van de kosten, de rest moet onder meer met acties worden verzameld. De komst is nog niet helemaal definitief, Jeffrey is akkoord, maar heeft zijn handtekening nog niet gezet.