Trappers Essen Oberliga De Ruijter duel 2016 2017

15 augustus 201920:31

Door Joep Meijsen

Nick de Ruijter moet noodgedwongen stoppen

Tilburg Trappers-aanvaller Nick de Ruijter moet noodgedwongen stoppen met ijshockey op topniveau. De Ruijter heeft te veel last van de twee hersenschuddingen die hij vorig seizoen opliep.

Dat meldt Brabants Dagblad. Vanavond is de eerste training voor Tilburg in voorbereiding op het nieuwe seizoen en De Ruijter nam met een toespraak afscheid van zijn teamgenoten. Eerder al nam Trappers voor dit seizoen afscheid van Ivy van den Heuvel, die ook stopte met ijshockey. Daarnaast vertrok Nardo Nagtzaam naar Peiting in de Oberliga S√ľd en gaat Giovanni Vogelaar zijn geluk beproeven bij Bregenzerwald op het tweede niveau in Oostenrijk. Ook Brock Montgomery keert niet meer terug, omdat Trappers dit seizoen zonder imports speelt.

De 27-jarige De Ruijter is afkomstig uit de eigen jeugd van Trappers en is een voormalige jeugdinternational. Hij debuteerde in 2009-10 in het eerste team van Tilburg en speelde vanaf het seizoen daarna een vaste rol in de ploeg. Afgelopen jaar kwam hij slechts in negen wedstrijden in de Oberliga in actie, waarin hij drie goals en drie assists op zijn naam bracht met vier strafminuten. De Ruijter stopt met ijshockey met een goedgevulde prijzenkast. Hij won drie kampioenschappen in de Oberliga, twee kampioenschappen in Nederland en vier nationale bekers.

Trappers moet nu verder zonder hem. Donderdagavond was er dus de eerste training. De Thialf Ice Hockey Cup eind deze maand vormt daarna de eerste serieuze proef voor de ploeg van oefenmeester Bohuslav Subr, die met Bartek Bison en Diego Hofland twee nieuwkomers op het ijs had staan.

Trappers deruijter nick skate 1213