Nick Verschuren Eaters

10 juni 202009:18

Door Joep Meijsen

Nick Verschuren stapt over naar Herentals

International Nick Verschuren stapt over van Geleen naar Herentals.

Verschuren had vorig jaar in 13 wedstrijden in de Beneliga 19 goals en 2 assists. De 30-jarige forward won in het seizoen 2018-19 de Frans Henrichs Bokaal als meest waardevolle Nederlandse speler. Verschuren komt uit de jeugdopleiding van Eindhoven en miste vorig jaar een aantal wedstrijden vanwege een verschil van mening in Geleen.

Verschuren is sinds enkele jaren een vaste keuze in de selecties van de nationale ploeg. Vooral tijdens het pre-Olympisch kwalificatietoernooi in Barcelona toonde hij zich bijzonder trefzeker. Hij eindigde de Olympische cyclus, inclusief de wedstrijden in Kazachstan, met 7 goals en 4 assists in 6 wedstrijden.

Verschuren is de tweede speler die vanuit Geleen overstapt naar Herentals. Eerder al werd bekend dat Akim Ramoul die overstap maakt. Daarnaast vertrekken ook Yoren de Smet en Levi Smeets (Luik) en Marco Postma en Mordy Munichman (Nijmegen) bij de club. Eaters heeft nog geen spelersnieuws bekendgemaakt. Wel gaat de club verder met de technische staf waarmee vorig jaar het seizoen werd be√ęindigd.