Nick Verschuren juichen bench 2018

21 september 201920:30

Door Joep Meijsen

Nick Verschuren wint de Frans Henrichs Bokaal

Nick Verschuren heeft de Frans Henrichs Bokaal gewonnen als meest waardevolle speler van het vorige seizoen. Ook Deniz Mollen, Vadim Gyesbreghs, Marco Postma, Ernesto Klem en Nick Verbruggen vielen in de prijzen.

De winnaars van de individuele awards over het voorbije ijshockeyseizoen werden zaterdagavond voorafgaand aan de wedstrijd om de Ron Berteling Schaal in De Uithof in Den Haag bekendgemaakt. De prijs van de meest waardevolle Nederlandse speler ging naar Nick Verschuren van Geleen. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan een sterk seizoen van Eaters.

Hij was niet de enige speler van die ploeg die onderscheiden werd, zijn teamgenoot Vadim Gyesbreghs heeft de prijs van beste verdediger in de competitie verdiend. Marco Postma, die vanaf dit seizoen het shirt van Geleen draagt, is bovendien de winnaar van de Jack de Heer Trofee voor de topscorer van het seizoen. Het drietal was niet aanwezig in Den Haag, vanwege eigen wedstrijdverplichtingen met Eaters.

Deniz Mollen, die met Nijmegen de Nederlandse landstitel en de beker won, nam uit handen van waarnemend voorzitter Jan Hopstaken van IJshockey Nederland de prijs voor de beste doelman van het seizoen in ontvangst. Ernesto Klem van Heerenveen werd uitgeroepen tot grootste talent van het jaar. Klem zet dit jaar zijn loopbaan voort in Berlijn.

De prijs voor de beste scheidsrechter van het seizoen werd toegekend aan oud-speler en huidig linesman Nick Verbruggen. Sommige winnaars hadden een vervanger gestuurd op de prijs in ontvangt te nemen, anderen ontvangen hun award op een passend later moment.

Met dank aan Kurt Tops, Paul Nicolaassen en Lex Eckhardt voor de foto's.