Eaters logo 465x310

10 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe Canadees voor Eaters

Geleen Eaters heeft de selectie uitgebreid met twee nieuwe spelers. Het gaat daarbij om de 24-jarige Canadees Jared Wiseman en de 18-jarige jeugdinternational Lars van Sloun.

Laatstgenoemde zag op het laatste moment af van een overgang naar een team op lager niveau in Zweden omdat dit moeilijk met een opleiding te combineren bleek. Van Sloun was vorig jaar voor het eerst een reguliere kracht in de hoofdmacht van Geleen. In totaal speelde hij 53 wedstrijden in de eredivisie, waarin hij drie goals en vijf assists op zijn naam bracht.

De Canadees Wiseman heeft vorig jaar geen professioneel ijshockey gespeeld, maar was actief op zogenoemd senior niveau in eigen land. Daarvoor kwam hij een deel van het seizoen uit voor Fayetteville FireAntz in de SPHL. In zeventien wedstrijden had hij daar zeven punten en 31 strafminuten.

Wiseman speelde zijn jeugdijshockey op lager niveau in zijn geboorteplaats in Ontario voor Burlington Cougars. In zijn beste jaar hier had hij in 42 wedstrijden zestien goals en 30 assists. Hij was hier een teamgenoot van Kevin Saville, die eerder al voor Eaters Geleen tekende. Hij is de zevende nieuwkomer in het team van coach Uli Egen.

Eaters is zich bewust van het magere resumé van de nieuwste aanwinst. Volgens teammanager Maurice Nelissen betreft het echter een ‘echte karakterspeler' die vriend en vijand in positieve zin kan gaan verrassen. Vorig jaar nam hij deel aan het trainingskamp van de Gwinnett Gladiators, die uitkomen in de ECHL. Hij slaagde er daar echter niet in een contract af te dwingen.