Eerste Divisie Dordrecht Amsterdam nov 18
— © Ren√© Kamps

4 september 202007:25

Door Joep Meijsen

Nieuwe opzet voor Eerste Divisie bekend

IJshockey Nederland heeft de nieuwe opzet voor de Eerste Divisie gepubliceerd. Na een halve regionale competitie wordt de liga opgesplitst in de nieuwe Eredivisie en de Eerste Divisie.

Daarmee keert de naam Eredivisie terug in de structuur van het Nederlandse ijshockey. De oude Eredivisie verdween enkele jaren geleden bij het ontstaan van de grensoverschrijdende Beneliga. Waar het vooralsnog onduidelijk is wanneer en of de Nederlandse Beneliga-teams aan het seizoen beginnen, gaat de Eerste Divisie zoals het er nu voor staat wel op tijd beginnen.

In totaal zijn er veertien deelnemers, waarvan één onder voorbehoud. Het zijn dezelfde teams als vorig jaar. Deze zijn opgedeeld in twee regionale divisies die een halve competitie tegen elkaar spelen. Vervolgens gaan de top 4 teams per divisie door naar de nieuwe Eredivisie, waar ze een volledige competitie spelen. Vervolgens plaatst de top vier zich voor play-offs die in best-of-three worden gespeeld.

Ook in de vernieuwde Eerste Divisie volgt een volledige competitie, waarna de vier bovenste teams van de ranglijst zich plaatsen voor de play-offs om het kampioenschap in de Eerste Divisie.

De regionale indeling:

Noord: Amsterdam, Den Haag, Groningen, Heerenveen, Leeuwarden, Utrecht, Zoetermeer (onder voorbehoud)

Zuid: Breda, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven, Geleen, Nijmegen, Tilburg

Lees hier alles over de opzet van de Eerste Divisie >>>