1 juni 200700:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe teams in 1e Divisie

De Eerste Divisie bestaat komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid uit zeven teams. Geleen keert terug in de divisie, terwijl Groningen een nieuw team inschrijft in de competitie.

Dat is de uitkomst van het jaarlijkse overleg tussen de clubs en de Nederlandse ijshockeybond. Daarbij werd het voorstel gedaan om de Eerste Divisie en de U20-competitie samen te voegen, maar de meeste clubs voelden hier niets voor. Geleen en Groningen maken echter wel de overstap.

Groningen is de regerende kampioen in de Eerste Divisie en maakt dit jaar de overstap naar de Eredivisie. De basis van het team dat in de Eerste Divisie gaat spelen zal bestaan uit spelers uit de U20 van Groningen die afgelopen jaar op de vierde plaats eindigde in de competitie, aangevuld met spelers die eventueel afvallen bij het eerste team.

Voor Geleen betekent het team in de Eerste Divisie een terugkeer op dit niveau. In 2005-06 speelden de Smoke Eaters Youngstars Geleen mee in de Eerste dievisie. Dat was nog geen succes. De ploeg wist geen enkele wedstrijd in de reguliere speeltijd te winnen en incasseerde 254 tegentreffers tegen 21 eigen doelpunten. De U20 van Geleen werd afgelopen seizoen zesde in de zeven teams tellende U20-competitie.

Het tweede team van Tilburg, Utrecht, Zoetermeer, Eindhoven en Dordrecht zijn de andere vijf deelnemers aan de Eerste Divisie. De definitieve inschrijving van de teams vindt overigens pas later plaats.