Div wurm henrichs bokaal 0910

21 maart 201000:00

Door Joep Meijsen

NIJB deelt seizoensprijzen uit

De Nederlandse IJshockeybond heeft de prijzen uitgereikt voor de beste individuele spelers in de competitie. Deze zijn voor het eerst uitgereikt tijdens het seizoen zelf.

De prijs voor de meest waardevolle Nederlandse speler in de competitie ging verrassend naar Ronald Wurm van Den Haag. De jeugdige aanvaller is de eerste speler die de Frans Henrichs Bokaal wint zonder een vaste keuze te zijn in de nationale ploeg. De eerste winnaar van deze prijs was in 1987/88 Ron Berteling. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Marco Postma.

Sami Heinonen van Geleen werd gekozen tot de beste doelman van het jaar. De Gobel-De Bruyn-Trofee wordt sinds 1999-2000 uitgereikt en werd vorig jaar door Tim Knudsen gewonnen.

Geleen viel ook in de prijzen met de beste verdediger. Ziga Svete volgde Duncan Dalmao op. Svete is de eerste Sloveen die een topprijs in de Nederlandse competitie in de wacht sleept.

Eerder was al duidelijk dat Daryl Bat van Tilburg de prijs als topschutter in de competitie had gewonnen.

Debby Hengst won de prijs voor de beste scheidsrechter. De prijzen werden vrijdag uitgereikt voorafgaand aan het eerste play-off-duel tussen Nijmegen en Tilburg.

Div heinonen debruyn trofee 0910
Div svete dommelen trofee 0910
Div bat deheer trofee 0910
Div hengst kuyt trofee 0910