Nijb logo

23 maart 201313:23

Door Remco

NIJB en Dordrecht sluiten akkoord

De Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) en Dordrecht Lions hebben een oplossing gevonden voor het conflict dat deze week ontstond. De uitsluiting van Dordrecht wordt teruggedraaid omdat Lions heeft toegezegd toch doordeweeks af te zullen reizen naar Groningen.

Dit meldt de NIJB op haar website. De soap omtrent de ontknoping in de Eerste Divisie lijkt daarmee ten einde. Gisteren haalde de NIJB de club uit de competitie, omdat Dordrecht weigerde doordeweeks naar Groningen te reizen. Dordrecht spande daarna een kort geding aan omdat de club eerder afspraken had gemaakt met de NIJB, omtrent het doordeweeks spelen van een finalewedstrijd.

Zaterdagochtend zijn beide partijen alsnog tot overeenstemming gekomen. Dordrecht heeft de garantie gegeven om woensdag af te reizen naar Groningen, indien Dordrecht de finale haalt. Daarop draaide de NIJB het besluit terug om Dordrecht uit de competitie te halen. De overeenkomst werd bereikt vlak voor de start van het kort geding.

Vanavond zal Dordrecht dus gewoon de tweede wedstrijd in de halve finale tegen Eindhoven High-Techs spelen. De wedstrijd in Eindhoven begint om 19.00 uur. Dordrecht leidt in de halve finale met 1-0, nadat Lions de eerste wedstrijd met 4-3 won.