Nijmegen Devils Vs Zoetermeer Panters 201920 Frank Gentges Frank Jansen In De Bank
— © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

4 december 201906:16

Door Joep Meijsen

Nijmegen haalt ervaren Finse aanvaller

Select 4-U Nijmegen Devils breidt de selectie uit met de 32-jarige Finse aanvaller Henri Sandvik. Het is de derde import voor de regerende bekerhouder en landskampioen.

Sandvik is afkomstig uit de jeugd van het Finse Ilves, waar hij ook ooit zijn debuut maakte op het hoogste niveau. De meeste wedstrijden speelde hij echter op het tweede en derde niveau in Finland, terwijl hij internationaal ervaring opdeed op het tweede niveau in Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk. In dat laatste land was hij enkele jaren geleden actief voor EC Bregenzerwald, de huidige club van Giovanni Vogelaar.

Tot nu toe dit seizoen speelde Sandvik in Noorwegen voor Haugesund Seagulls waar hij op een gemiddelde van ruim drie punten per wedstrijd liep. Nijmegen Devils omschrijft de nieuwe aanwinst als een 'goaltjesdief' en hoopt hem al komend weekeinde mee te kunnen laten spelen. Devils krijgt vrijdag Antwerpen op bezoek en heeft voor zondag een uitwedstrijd in Geleen op het wedstrijdschema staan.

' De Fin zal hopelijk vrijdag zijn debuut maken voor de landskampioen van Nederland, welke tot op heden een hectisch seizoen meemaakt en waar de resultaten vooralsnog achterblijven', zo meldt Nijmegen op zijn website. Devils neemt het later deze maand op tegen Den Haag in de halve finales van de beker en staat met 7 punten uit zes wedstrijden op de zesde plaats in de Beneleague.