Aucoin is de jongere broer van Keith Aucoin, die de afgelopen jaren in de NHL uitkwam voor Carolina en Washington. Beide spelers werden opgeleid bij Norwich University, dat op lager niveau in de NCAA uitkomt. Phil Aucoin was hier meerdere seizoenen goed voor anderhalf punt per wedstrijd, wat echter niet voldoende was om de interesse te wekken van teams uit de NHL.

Dat betekende dat Aucoin terechtkwam in het minor league-circus, waarbij hij een bijzonder succesvol eerste jaar kende in de Central Hockey League. Voor de Memphis Riverkings pakte hij in 58 wedstrjden 25 goals en 48 assists mee. Een jaar later wist hij ook in de sterkere ECHL het net te vinden voor Florida Everblades. In 65 wedstrijden had hij 17 goals en 26 assists.

Twee jaar geleden was hij weer actief voor de Riverkings, waar hij een trits spelers trof met ervaring in de Nederlandse competitie. Doug McIver (Den Haag), Derek Campbell en Ryan Held (Geleen) en Brad Wanchulak (Heerenveen) speelden dat seizoen in Memphis. Aucoin was de productiefste in dit rijtje.

Vorig jaar werd hij met veel fanfare binnengehaald bij Starbulls Rosenheim, dat uitkomt in de Duitse Oberliga. Daar maakte hij de hooggespannen verwachtingen waar met vijftien punten in zijn eerste negen wedstrijden, waarmee hij met afstand de clubtopscorer was. Dit was echter het moment waarop hij een ‘McCarthy'-deed en zonder aankondiging naar huis vertrok. Heimwee zou de oorzaak zijn geweest.

In eigen land tekende hij nog een proefcontract bij de Albany River Rats uit de AHL, waar zijn broer Keith actief was. Hier speelde hij nog één wedstrijd. Hij werd verder nog aangekondigd voor een comeback bij Memphis, maar kwam hier niet daadwerkelijk in actie. Over competitief ijshockey tot nu toe dit seizoen is niets bekend.

Voor Nijmegen is het de laatste transfer van het seizoen. De club ruilt één van de internationale transfers van de vertrokken McCarthy-broertjes in om Aucoin binnen te kunnen halen. Mogelijk komt hij al dit weekeinde in actie voor Devils, dat kampt met een zeer krappe selectie.