Geleen vs Nijmegen 2019 Alexander Jacobs

30 oktober 201908:05

Door Joep Meijsen

Nijmegen neemt afscheid van Alexander Jacobs

Select 4-U Nijmegen Devils heeft coach Alexander Jacobs aan de kant geschoven. De club gaat nu op zoek naar een opvolger.

Het zou hierbij gaan om een verschil van inzicht tussen bestuur en coach over het te volgen beleid. Jacobs won vorig jaar met Nijmegen nog de beker en het landskampioenschap en had nog een contract tot het einde van het volgende seizoen. Nijmegen is ook vrijwel zeker van een plek in de halve finale van de beker.

In dagblad De Gelderlander zegt Jacobs stomverbaasd te zijn over zijn ontslag. 'Dit besluit van de club komt voor mij als een donderslag bij heldere hemel.Vorige week heb ik nog een gesprek gehad met de aanvoerder en het bestuur. Daarin is expliciet aangegeven dat ik niet zou worden ontslagen.'

De krant laat ook Devils-voorzitter Joop Vullers aan het woord die stelt dat het geen overhaast besluit is geweest. 'Dit was een proces vanaf de zomer, waarin wij zagen dat het team geen vooruitgang boekte. Daarom zijn we genoodzaakt in te grijpen.'

Het is de eerste coachingwissel in Nederland dit seizoen. Het was voor de 46-jarige Jacobs zijn tweede periode als coach bij Nijmegen, Vijftien jaar geleden stond hij al twee seizoenen in de bank bij wat toen nog Nijmegen Emperors heette. Aan het begin van het vorige jaar trad hij aan als opvolger van Jeffrey van Iersel en bracht hij Nijmegen direct twee hoofdprijzen.

Jacobs was de afgelopen jaren actief als coach in Duitsland, bij Ratinger Ice Aliens. Eerder werkte hij onder meer in Eindhoven, Dinslaken en Dordrecht. Oud-speler en jeugdcoach Rob Delcliseur neemt de taken van Jacobs komend weekeinde waar.

Meer informatie en quotes op de site van De Gelderlander >>>

Final Four 2019 Alexander Jacobs cup