16 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Nijmegen stuurt import weg

Nijmegen Devils stuurt aanvaller Scott Goheen naar huis. De Canadese forward voldeed volgens de organisatie niet aan de verwachtingen die aan een import worden gesteld en toonde onvoldoende inzet.

Dat meldt de technische leiding van de nieuwe Nijmeegse eredivisionist. Daarmee wordt het aantal Noordamerikaanse imports bij Devils gereduceerd tot slechts twee, speler-coach Rob Meanchoff en aanvaller Josh Tataryn. Eerder al haakte verdediger David Holinaty af omdat hij elders een beter contract kon tekenen.

Nijmegen Devils zegt in vergevorderde gesprekken te zijn met vervangers voor het vertrokken duo om zo de selectie weer op peil te brengen. Opvallend genoeg was de vertrokken Goheen wel de topscorer van de Devils dit seizoen met vier assists in drie wedstrijden. Dat betekent dat hij bij alle Nijmeegse goals tot nu toe dit seizoen betrokken was.

De nieuwe ploeg uit Nijmegen kent een moeizame start van de competitie. De jonge, onervaren ploeg verloor onverwachts thuis van Groningen en leed verwachte nederlagen tegen Geleen en Heerenveen. Doelstelling van de Devils dit jaar is om geen laatste te worden in de competitie.