Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Nijmegen trekt ook Kay Gielen aan

Nijmegen trekt ook Kay Gielen aan

Nijmegen Devils heeft de 24-jarige Kay Gielen toegevoegd aan de selectie. De voormalige speler van Geleen kan als forward en defense worden ingezet. Devils verlengde verder de contracten van Jesse Hendriks en Peter Vissers, maar zag Luuk Lambregts juist alweer afhaken.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Gielen is na Rick van Haren de tweede speler die de overstap maakt vanuit Geleen naar Nijmegen. Eind april werd al duidelijk dat Gielen zou vertrekken bij Geleen. Volgens het persbericht van Devils kon hij de afgelopen periode kiezen tussen Eindhoven, Luik en Nijmegen. 

De nieuwkomer bij Nijmegen speelde vorig jaar voornamelijk in de defensie bij Eaters. Met zes goals en dertien assists in 21 wedstrijden was hij de nummer drie op de topscorerslijst bij de Limburgse ploeg in de Beneliga. Hij liep daarbij ook tegen 43 strafminuten op.

Gielen kent de nieuwe Nijmegen-coach Jeffrey van Iersel goed. 'Ik kom vaak in de zaak bij onze coach. Hij wist van de contacten met de andere clubs en heeft mij toen benaderd of ik iets zou voelen voor een overstap naar Nijmegen. Nijmegen was een duidelijk verhaal met een duidelijke visie waar ik mij dan ook goed in kon vinden. Ik ken veel van de jongens van mijn tijd bij Jong Oranje.'

De eerder aangekondigde komst van Luuk Lambregts naar Nijmegen is overigens afgeblazen. Volgens Devils had de jonge verdediger die vanuit Tilburg zou komen niet meer de motivatie om door te spelen. Devils verlengde wel de contracten met Peter Vissers, goed voor vier goals en drie assists in achttien wedstrijden in de Beneliga vorig jaar, en Jake Hendriks die vijf keer in actie kwam en een goal en twee assists op zijn naam bracht. 

Fotocredit

Foto: Jan Hofstede

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum