Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Niki de Herdt verder als referee

Niki de Herdt verder als referee

Voormalig Belgisch international en captain van Antwerpen Phantoms Niki de Herdt is gestopt als speler. De 30-jarige de Herdt blijft behouden voor de sport als referee.

Opleiding in Antwerpen

De in Lier geboren ijshockeyer genoot zijn jeugdopleiding bij Phantoms en maakte op 15-jarige leeftijd al zijn opwachting in het eerste team.  De Herdt ging daarna een jaar spelen in Finland om alvorens weer in Deurne terug te keren.  Internationaal  maakte hij zijn debuut bij België U18 in 2002. Bij de senioren debuteerde de Herdt in 2005 in Division II met twee goals en twee assists. In totaal kwam de Herdt tot 40 wedstrijden op een senioren-WK waarin hij 13 goals en 16 assists liet noteren.

In 2005 vertrok de Herdt naar Zweden om bij de U20 ploeg van Nyköpings te spelen.  Bij deze club speelde de Herdt nog twee wedstrijd in de Allsvenskan, het op één na hoogste niveau in Zweden.

Phantoms De Herdt Duel 10 2015

Succes in Turnhout

Na zijn jaren in Zweden, keerde de Herdt terug naar de Belgische competitie. Hij speelde drie seizoenen voor Olympia Heist en vier seizoenen voor Turnhout White Caps. Bij Turnhout kende hij een uiterst succesvol seizoen 2010-2011. Met Turnhout won hij de Belgische beker en landstitel. Na dat succsesvolle jaar  kwam de Herdt nog één jaar uit in Zweden voor IK Ånge in de Zweedse Division I.

Niki de Herdt viert met Turnhout de landstitel in 2011

Niki de Herdt viert met Turnhout de landstitel in 2011© Kurt Tops

Cirkel is rond

De laatste drie seizoenen bracht de Herdt door bij Antwerpen waardoor de cirkel weer rond was. In 2015 won de Herdt ook de dubbel met Antwerpen en werd hij uitgeroepen tot beste verdediger van de Belgische competitie.

Nu is het tijd om te stoppen. De Herdt: ‘Ik kan het ijshockey als speler niet meer combineren met mijn baan en mijn gezin. Ik ga nu verder als referee omdat ik dat nog wel kan combineren. Vorige week heb ik mijn eerste wedstrijd gefloten en dat beviel goed.’

IJshockey Nederland wenst Niki de Herdt veel succes met zijn nieuwe functie als referee.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum