WK2019 Oranje U18 Polen

7 januari 201919:45

Door Remco

Nipt verlies voor Oranje U18 tegen Polen

De Oranje U18-vrouwen hebben ook de tweede wedstrijd op het WK Division 1B verloren. De ploeg van Alf Philippen had recht op meer, maar ging toch met 4-2 onderuit tegen Polen.

Nederland begon erg sterk aan de tweede wedstrijd van het WK in het Schotse Dumfries. Nederland was de bovenliggende ploeg tegen de Poolse ploeg die een dag eerder in overtime van de Britse vrouwen won. Nederland kwam in de eerste periode tot elf schoten, Polen slechts tot drie. Bij Nederland kreeg Emma Fondse (Nijmegen) de start in het doel. Fondse zag haar ploeg na bijna tien minuten verdiend op voorsprong komen. Fleur Kivits (Den Bosch) schoot raak op aangeven van captain Esther de Jong (Heerenveen) en Merel Slopsema (Groningen). Voor de pas 14-jarige Kivits is het haar eerste goal tijdens haar eerste WK.

Na de pauze kwam Polen beter voor de dag en werd het een gelijkopgaande wedstrijd. Al in de eerste minuut kwam Polen via Baran op gelijke hoogte.

Ook aan het begin van de derde periode sloeg Polen toe. De meest gevaarlijke speelster Sikorska bracht Polen op voorsprong. Zij scoorde ook al beide treffers in de eerste wedstrijd. In de 45e minuut kwam Oranje langszij. Captain Esther de Jong klopte de Poolse goalie met een fraai schot: 2-2.

Vijf minuten voor tijd ging het dan toch nog mis. In een fase waar niks aan de hand leek, kwam Polen via Zielinska opnieuw op voorsprong. Oranje probeerde in de slotfase met een extra veldspeler nog de gelijkmaker te forceren. Met nog 45 seconden op de teller ging de hoop in rook op toen opnieuw Sikorska vanuit het eigen verdedigingsvak de puck in het lege Nederlandse doel schoot.

Morgen mag Oranje genieten van een welverdiende rustdag. Woensdag wacht het cruciale duel met China. Die ploeg staat na twee speeldagen ook op nul punten nadat Noorwegen vandaag met 3-0 te sterk was. Het duel met China begint om 17.30 uur Nederlandse tijd.

Delen