Hyc celebrate generic away 1314

23 november 201323:50

Nipte zege Herentals in Eindhoven

Herentals heeft voorlopig de vierde plek weer overgenomen van Dordrecht Lions. De Belgische formatie won met 3-4 van Eindhoven Kemphanen. Mitch Morgan scoorde tweemaal voor Herentals.

Eindhoven blijkt dit seizoen een taaie tegenstander voor Herentals. De vorige ontmoeting in het IJssportcentrum leverde al een overwinning op voor Kemphanen. In Herentals verloor Kemphanen met Ă©Ă©n doelpunt verschil. Dat laatste gebeurde zaterdagavond wederom.

Eindhoven kwam voor de 300 aanwezige toeschouwers wel op voorsprong. In de 18e minuut bracht Belgisch international Don Geerts de 1-0 op het scorebord. Geerts speelde vorig seizoen nog in het shirt van Herentals. Kemphanen leek de voorsprong mee te nemen naar de kleedkamer, maar met nog acht seconden op de klok kwam de ploeg van Paul Vincent op gelijke hoogte. Ben Vercammen scoorde op aangeven van Vincent Morgan en Evan Mosey.

Net als in de eerste periode, zat het venijn ook in de staart van het tweede bedrijf. Met nog iets meer dan een minuut te gaan, zette Mitch Morgan de gasten op 1-2. Diezelfde Morgan vergrootte de marge naar twee goals door in de 46e minuut opnieuw te scoren. Morgan scoorde tijdens een powerplay met Willem Bless op de strafbank voor Kemphanen. Voor Morgan was dit zijn zestiende treffer van het seizoen en zijn zesde powerplaygoal. Daarmee is Morgan voorlopig de meest scorende speler in de Eredivisie als het gaat om powerplaygoals.

Eindhoven bleef geloven in een goede afloop, ondanks de zeer smalle wedstrijdselectie met slechts vier verdedigers en negen aanvallers. Via Janis Braks kwam Eindhoven in de 50e minuut terug tot 2-3.

De gelijkmaker zou echter niet meer vallen. Dries Leirs gaf Herentals zes minuter wat lucht door de 2-4 te scoren. Voor Leirs was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. Kemphanen vocht daarna nog terug en kwam via Koen Bakker nog tot 3-4. Meer zat er niet in voor de ploeg van Josh Mizerek. De Amerikaan zag zijn ploeg voor de vijfde keer dit seizoen met Ă©Ă©n doelpunt verschil verliezen.

Herentals komt door de zege op 15 punten uit 15 wedstrijden. Naaste belager Dordrecht heeft 1 punt minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Kemphanen blijft zesde met zes punten uit zestien wedstrijden.

Eindhoven treed dinsdag opnieuw aan. Dan gaan de Brabanders op bezoek in Geleen. Herentals krijgt Geleen zondagavond op bezoek.