5 september 200300:00

Noren zijn klasse te sterk

Noorwegen opende de Ice Hockey Challenge in Zoetermeer met een forse 14-1 overwinning op een zwak Kroatië. Jonas Andersen tekende voor vier treffers in de wedstrijd.

De openingswedstrijd was slechts zeer kort daadwerkelijk een ontmoeting tussen twee teams. De Noren hebben weliswaar hun in het buitenland spelende profs thuisgelaten, maar hebben toch een sterke en snel combinerende ploeg meegenomen. In ieder geval veel te sterk voor Kroatië.Al na twee minuten kwamen de Scandinaviërs op voorsprong toen Snorre Hallen een mooie solo-actie van Ygranes afrondde. Magnus Selvaag kogelde vier minuten later een rebound binnen en vanaf dat moment mochten de Kroatische doelmannen, na exact zeven treffers mocht starter Ljubic inrukken, regelmatig vissen.Dat de Noren de voorsprong niet nog veel verder opvoerden was slechts te wijten aan hun eigen matige afronding en soms goed ingrijpen van de doelmannen. Vooral defensief schoten de Kroaten flink tekort.De doelpunten werden eerlijk verdeeld over de ploeg. Andersen trof vier keer, Hallen en Bastiansen hadden ieder vier treffers, terwijl zes andere spelers ook de armen de lucht in mochten steken.Al met al een weinig boeiende start van het toernooi in Zoetermeer. Later op de avond de wedstrijd Nederland - Denemarken die ongetwijfeld meer spektakel gaat opleveren.