Devils vs kemphanen 120210

13 februari 201000:00

Door Joep Meijsen

Nuttige zege voor Nijmegen

Nijmegen Devils boekte in eigen stadion een belangrijke 2-1 overwinning op Eindhoven. Nick Deschenes en Jason Baclig scoorden de goals voor de koploper in de eredivsie.

Het was een krappe, maar zeer nuttige overwinning voor Devils, die de laatste weken hun riante voorsprong op de ranglijst behoorlijk zagen krimpen. Door de overwinning houdt Nijmegen een voordeel van vier punten op Tilburg Trappers en acht punten op Den Haag. Eindhoven weet al een tijdje dat de ploeg zesde wordt op de ranglijst en derhalve in de kwartfinales van de play-offs tegen de nummer drie van de ranglijst mag spelen.

Devils-coach Chris Eimers had eerder in de week de lijnen behoorlijk door elkaar gehusseld. ‘Dat was om de boel weer op gang te krijgen. Woensdag speelden we zo een uitstekende eerste periode, vandaag was het iets minder. Wij speelden een behoorlijke eerste periode, maar Eindhoven was in de tweede periode iets beter. In de slotfase wordt het dan door die tegengoal nog spannend. Voorlopig staan wij op de ranglijst echter nog op een plek die de andere teams graag zouden willen hebben.'

Eindhoven liet tijdens de wedstrijd zien de laatste weken progressie te hebben gemaakt. De ploeg van Leo van den Thillart combineerde bij vlagen goed, waarbij vooral de snelle Andrew Schembri en de ervaren Bohuslav Subr voor gevaar zorgden. In de tweede periode had de ploeg de pech dat Devils-doelman Boucher in uitstekende vorm verkeerd, met enkele reddingen waarvoor hij het publiek op de banken kreeg.

Devils pakte laat in de eerste periode het initiatief. Met nog twee minuten te gaan ging de puck als een bal in een flipperkast op en neer tot deze door de koele Nick Deschenes werd binnengeschoven. Het was het begin van een serie goede aanvallen, die uiteindelijk een tweede keer werd bekroond toen Phil Aucoin zijn nieuwe lijngenoot Jason Baclig bediende en deze vakkundig afrondde.

Waar het Eindhoven in de tweede periode niet lukte om de Nijmeegse doelman te verschalken, zo ging dat beter in het slothoofdstuk van de wedstrijd. Devils verspeelde de puck op de blauwe lijn, waardoor Boucher er alleen voor kwam te staan. Uiteindelijk was het Jeffrey Melissant die zijn doelpuntentotaal voor het seizoen wist te verdubbelen.

Nijmegen Devils vervolgt het seizoen zondag in Amsterdam en heeft nog ontmoetingen met Geleen, Heerenveen en Groningen op het programma staan. Eindhoven sluit de reguliere competitie af met wedstrijden tegen Heerenveen, Tilburg, Groningen en Geleen.