Trappers Indians Oberliga Kevin Bruijsten 02 2018

20 augustus 202019:35

Door Joep Meijsen

Oberliga: Hannover erbij, uitstel voor Leipzig

De beroepscommissie van de Duitse ijshockeybond heeft Hannover Indians alsnog toestemming gegeven om dit seizoen in de Oberliga Nord te spelen. Voor Leipzig geldt dat de club langer de tijd krijgt om alles in orde te maken.

Dat meldt de Duitse bond in een officieel bericht. Hannover Indians en Exa IceFighters Leipzig ontvingen begin juli geen licentie om wederom in actie te mogen komen in de Oberlilga Nord. Daarop was het nog mogelijk alsnog te voldoen aan alle voorwaarden en dit voor het zogenoemde Spielgericht van de DEB te bewijzen.

Hannover Indians, een van de populairste teams in de Oberliga Nord, slaagde daarin. De club heeft schriftelijk afdoende aangetoond dat de club op een verantwoorde manier aan de ijshockeyjaargang kan beginnen. Voor Leipzig geldt dat nog niet alles op orde is, maar men nog tot 4 september krijgt om alsnog aan een aantal zaken te voldoen. Als dat gebeurt 'is toelating van Leipzig tot de Oberliga Nord mogelijk'. Het gaat daarbij onder meer om de beschikbaarheid van ijs voor thuiswedstrijden.

De Oberliga gaat volgens de huidige stand van zaken op 16 oktober van start. Tilburg Trappers begint volgende week met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en maakte gisteren het schema voor de oefencampagne bekend. De club van coach Bo Subr oefent thuis en uit tegen het Oberliga-team van Krefeld en tegen Herner EV.

Delen