20181226 ESS TIL 012

27 december 201807:30

Door Joep Meijsen

Oberliga: Trappers verliest in Essen

De voorsprong van Tilburg Trappers op de ranglijst van de Oberliga Nord is zondag iets gekrompen. De regerende kampioen verloor op Tweede Kerstdag de topper uit bij Essen met 3-1.

Trappers schoot vaker op doel dan de tegenstander, maar slaagde er niet in om de sterke doelman Patrik Cerveny van Essen Moskitos te verschalken. Het enige Tilburgse doelpunt werd gescoord door aanvoerder Ivy van den Heuvel, maar die treffer viel met nog maar iets meer dan drie minuten te spelen en op dat moment stonden de manschappen van Bohuslav Subr al met 3-0 achter.

Tilburg speelt op Tweede Kerstdag traditioneel een uitwedstrijd in de Oberliga, gelegenheid voor veel fans om mee te reizen, met als gevolg een met ruim tweeduizend toeschouwers goedgevulde ijshal in Essen. Het publiek kreeg een boeiende en felle topper te zien waarin Tilburg weliswaar veel puckbezit had, ook de nodige kansen wist te scheppen, maar uiteindelijk toch met lege handen de bus terug naar huis moest nemen.

Essen begon niet sterk aan het seizoen, maar de ploeg van coach Frank Gentges heeft zich in de loop van het seizoen niet alleen hersteld, maar is ook steeds beter ijshockey gaan spelen. De ploeg is inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats van de ranglijst. Ondanks de winst op Trappers is het gat met de koploper nog altijd enorm, negen punten. Op korte afstand van de ijshal in Essen won Hannover Scorpions van Duisburg, waardoor ook die ploeg nu op negen punten van Trappers staat.

Via Aaron McLeod pakte Essen na een klein kwartier spelen de voorsprong. Trappers kreeg daarna in de tweede periode een shorthanded goal op de oren van de stick van Nicholas Miglio, de 27-jarige Amerikaanse winger die vorig jaar nog voor verschillende teams in de ECHL speelde. Tenslotte was het Thomas Richter die vroeg in de derde periode de marge opvoerde naar drie goals. Cerveny maakte 33 saves, tegen Ian Meierdres 26.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Delen