Div teams 1112

5 juni 201210:56

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up Deel 2

Nu het buiten weer herfst lijkt, is het tijd voor een Off Season Round-up. Met nieuws over Oranje, een Finse doelman voor Eindhoven, transfernieuws bij Trappers, een try-out in de Eerste Divisie en nog veel meer.

Het Nederlands team begint vroeg met de voorbereiding op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Boedapest. Volgens verschillende Duitse sites oefent Oranje op 19 augustus tegen Iserlohn Roosters, terwijl een week later een toernooi in Amsterdam op het programma staat. Daar zouden DEL-teams Krefeld en Keulen de tegenstanders zijn, alsmede een selectie van Canadese spelers. Officiële details over het toernooi worden spoedig verwacht.

De 27-jarige Fin Matti Korhonen maakt inderdaad de overstap naar Eindhoven Kemphanen. De doelman wist tijdens een stage de technische leiding van Kemphanen te overtuigen van zijn kwaliteiten. In eigen land keept Korhonen al enkele jaren op lager niveau, wel beschikt al enige tijd over een eigen goalie-school. Korhonen moet onder meer de goalies van het CTO in Eindhoven onder zijn hoede gaan nemen. Korhonen zal niet als onbetwiste eerste goalie gaan functioneren, maar waarschijnlijk die rol gaan delen met een jonge, Nederlandse doelman.

Nicky Rohde keert terug bij Tilburg Trappers. De oud-speler gaat functioneren als assistent-coach van de nieuwe hoofdtrainer Barry Smith. De 35-jarige Tilburger fungeerde eerder van 2009 tot 2011 al als assistentcoach bij de club. Ook was hij verantwoordelijk voor het tweede team van de Tilburgse recordkampioen en werkte hij bij de jeugd van Trappers als coach.

De comeback van Stanislav Nazarov afgelopen jaar bij Tilburg Trappers was waarschijnlijk van korte duur. De in Rusland geboren verdediger zegt in Brabants Dagblad te beginnen aan een nieuwe studie en geen tijd meer te hebben voor ijshockey. Mocht de studie alsnog niet doorgaan, dan is het mogelijk dat hij de schaatsen alsnog aantrekt.

Trappers bereikte tevens overeenstemming met verdediger Rico Jonkers over een contract van één jaar. De verdediger is afkomstig uit de eigen jeugd en maakte ook vorig jaar al deel uit van de selectie van Tilburg. ‘Ik ben heel blij met de contractverlenging van Rico. Hij heeft zich vorig jaar stormachtig ontwikkeld. Nu is het zaak dat hij aan de hand van Rody Jacobs verder doorgroeit’, zegt technisch manager Rene de Hondt tegen de website van Trappers.

De Tsjechische verdediger David Vychodil is op proef bij Vitkovice Steel, dat in zijn land uitkomt op het hoogste niveau. Vychodil speelde vorig jaar nog voor Leuven in de North Sea Cup. De verdediger speelde de afgelopen jaren in onder meer Hongarije, Oostenrijk, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. In eigen land speelde hij in 2002/03 al enkele wedstrijden op het hoogste niveau.

Utrecht Dragons houdt deze maand try-outs in Zoetermeer op zoek naar spelers voor het team in de Eerste Divisie. Dit gebeurt op de donderdagen 14, 21 en 28 juni. Het gaat daarbij om spelers van minimaal zestien jaar oud. Inschrijven kan via [email protected] , onder vermelding van naam, leeftijd, positie, team vorig jaar en de dagen waarop kan worden deelgenomen aan de try-outs.

Nijmegen Devils heeft een opvolger gevonden voor de naar Geleen vertrokken Danny Cuomo. Het gaat om de 44-jarige Dave Hyrsky, die eerder onder meer in Heerenveen en Tilburg actief was als hoofdcoach. Ook was hij bondscoach van Servië, junioren-bondscoach in Nedelrand en assistent-coach bij het grote Oranje. Hyrsky woont al jaren in Nijmegen.