Div teams 1112

14 juni 201210:40

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up Deel 3

We gooien er maar weer eens een Off Season Round-up tegenaan in deze loze zomermaanden. Met volop spelersnieuws uit Tilburg en de veiling van de Trappers-selectie voor de Orange Babies. Verder een nieuw initiatief van Geleen Eaters, Matt Korthuis down under en goed nieuws voor ijshockeyliefhebbers met een satellietschotel.

Tilburg Trappers heeft de 20-jarige aanvallers Nick de Ruijter en Maarten Brekelmans voor nog een jaar vastgelegd. Het duo speelde ook vorig jaar voor het eerste team van Tilburg Trappers. De club voert nog gesprekken met Ritchie van Hulten en Deniz Mete. Daarmee zou Tilburg vrijwel de volledige Nederlandse kern van de ploeg van vorig jaar opnieuw hebben vastgelegd.

Trappers kijkt ook naar de positie van de imports. In Brabants Dagblad zegt voorzitter Ron van Gestel van Tilburg dat met Pippo Limnell, Andreas Nilsson en Raphael Joly sprake is van een zogenoemde open afspraak. ‘Zij kijken of ze ergens in Europa iets interessants vinden. Lukt dat niet, dan kunnen we weer praten. Maar wij zoeken wel verder. Als wij spelers vinden die gevoelsmatig beter zijn, leggen we die vast. Wat niet betekent dat we niet tevreden zijn over Limnell, Nilsson en Joly.

De selectie van Tilburg Trappers is intussen ook druk bezig met het inzamelen van geld ten behoeve van het goede doel, Orange Babies. Deze organisatie zet zich in voor zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika. De selectie van Trappers gaat onder meer geld inzamelen door de Mont Ventoux op te fietsen, maar heeft ook online een aantal veilingen lopen. Het betreft hier reclameplekken op de wielerkleding van de spelers, alsmede wedstrijdshirts van David Cornacchia en Kory Scoran. Alle veilingen zijn te vinden via Marktplaats.

Geleen Eaters heeft iets nieuws in het leven geroepen. Het gaat daarbij om de Eaters Community. Fans kunnen voor 14,95 euro lid worden. Daarvoor ontvangen ze onder meer een polsbandje, een kalender en een gesigneerde foto van de selectie van komend seizoen. Daarnaast is het de bedoeling dat leden van deze community tijdens het seizoen acties en aanbiedingen krijgen vanuit de sponsorgroep van de regerende landskampioen. De club kondigt op Twitter aan vrijdagmiddag de naam van een nieuwe speler bekend te maken.

Den Haag-forward Matt Korthuis is met zijn nieuwe ploeg Melbourne Ice goed begonnen aan de Australische ijshockeycompetitie. Van de negen wedstrijden werden er zeven gewonnen, waarvan twee in overtime. Daarmee is Melbourne Ice voorlopig de koploper in de competitie. In vijf wedstrijden was Korthuis tot nu toe goed voor vier goals en vier assists. Bekendste teamgenoten van Korthuis in Melbourne zijn Jason Baclig en Matt Armstrong, die beiden in het verleden in Nederland speelden.

De kans is groot dat het Duitse ijshockey weer gratis te zien zal zijn op televisie. Volgens het tijdschrift Eishockeynews staat de DEL op het punt een contract af te sluiten met de Oostenrijkse televisiezender Servus TV, die ook in Nederland gratis te ontvangen is via de satelliet. Al bijna vanaf de vorming van de DEL begin jaren negentig lagen de rechten bij betaalzender Premiere en zijn opvolger Sky. De betaalzender heeft nog wel de mogelijkheid het hogere bod van Servus TV te evenaren en zo de uitzendrechten te behouden. De termijn daarvoor is echter bijna voorbij. Servus TV zendt tijdens het seizoen al veel Oostenrijks ijshockey live uit. De zender is eigendom van energiedrankfabrikant Red Bull.

Oud-Trappers-speler Sean Simpson blijft waarschijnlijk bondscoach van Zwitserland. De voormalige coach van onder meer Hamburg en München zat op de schopstoel na een teleurstellend verlopen WK. Volgens de krant 20 Minuten is het voor de Zwitserse bond te duur om Simpson te ontslaan. De 52-jarige Canadees heeft nog een contract dat doorloopt tot na de Olympische Spelen van 2014.