Div Off Season Round Up E

7 juli 201519:55

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 5

Geen zomerpauze nog, want de clubs maken volop namen bekend van spelers die komend seizoen deel uitmaken van de verschillende selecties. In deze round-up spelersnieuws uit onder meer Amsterdam, Eindhoven, Heerenveen en Tilburg. We zijn er maar druk mee.

Eindhoven Kemphanen heeft een begin gemaakt met de bekendmaking van de selectie voor komend seizoen. Die zal opnieuw onder leiding staan van Marc Visschers, die zijn contract in de Lichtstad heeft verlengd. Kemphanen twijfelt er nog over of de club gebruik gaat maken van de mogelijkheid in de nieuwe BeNeLiga om nog twee buitenlandse spelers aan te trekken.

International Dax van de Velden keert terug naar Amsterdam. De verdediger kwam de afgelopen twee jaar uit voor Heerenveen, exclusief een uitstapje naar de tweede divisie in Tsjechië. Amstel Tijgers gaat Van de Velden helpen zijn maatschappelijke carrière op te starten. Na Marino Bakker is hij de tweede speler die van elders terugkeert naar de hoofdstad.

Doelman Mike Beeren is de eerste speler die zijn contract verlengde. Beeren kreeg door de problemen bij Kemphanen met het contracteren van een buitenlandse speler afgelopen jaar veel ijstijd in de Eredivisie. De 23-jarige verdediger Mike Overweg, meervoudig international is de tweede naam, terwijl ook de 20-jarige Kayo van Zoest komend seizoen voor Kemphanen zal uitkomen. Van Zoest is afkomstig uit de eigen jeugd van Eindhoven. De komende dagen volgen er meer namen.

Ook in Heerenveen is men volop bezig met de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Vier spelers uit de eigen jeugdopleiding die de afgelopen jaren al de nodige ervaring opdeden in de Eredivisie hebben hun contract verlengd. Het gaat daarbij om Aldo van Aalderen, Valentijn Bouten, Mark Hoekstra en Niels van der Vossen.

Daarnaast heeft Flyers overeenstemming bereikt met doelman Sjoerd Idzenga, die vorig jaar samen met Martijn Oosterwijk het doel verdedigde bij de runner up in zowel de beker- als de reguliere competitie. Flyers is ook begonnen met de verkoop van seizoenskaarten. Volwassenen betalen 125 euro voor het hele seizoen, jeugd tot en met 17 jaar kan voor 45 euro naar binnen. Alleen voor de Ron Bertelingschaal is de seizoenskaart niet geldig, wel voor eventuele play-offs.

Steeds meer leden van de succesvolle kern van Tilburg Trappers gaan mee naar de Oberliga. Belangrijk is de handtekening van doelman Ian Meierdres. In de Oberliga zijn geen importgoalies toegestaan. Ook de 23-jarige center Mickey Bastings is opnieuw van de partij, terwijl de even oude Maarten Brekelmans zijn contract tevens verlengde.

De strijd tussen de Duitse bond en de regionale bond in Noordrijn-Westfalen is weliswaar nog niet helemaal gestreden, maar de DEB sloeg vorige week wel een belangrijke slag toen een arbitragecommissie de visie van het Landeseissportverband afwees en dus de weg opende voor de deelname van onder meer Essen en Duisburg aan de Oberliga waar ook Trappers voor ingeschreven is.

Groningen laat de fans meestemmen over het wedstrijdshirt van de club. In totaal zijn er acht verschillende ontwerpen te zien op de site van de club met onder meer combinaties van rood en zwart, groen en rood en rood en wit. De meeste stemmen gelden, zo meldt de site en het stemmen kan online.

Chris Eimers onthult in een gesprek met Haagse Topsport dat hij ook gesprekken heeft gevoerd met Tilburg, maar dat daar uiteindelijk werd gekozen voor Bohuslav Subr. Hij voerde drie, vier gesprekken met Den Haag alvorens hij daar tekende. Ook blijft Eimers mogelijk aan als bondscoach. Hij heeft de bond een voorstel gedaan om verder te gaan in die rol.