Hys logo 465x310

12 september 201219:10

Door Joep Meijsen

Ook forward Campos tekent in Den Haag

Den Haag heeft opnieuw een nieuwe import gecontracteerd. Het gaat om de 24-jarige linker vleugelaanvaller Brandon Campos, die vorig jaar bij de Rio Grande Valley Killer Bees speelde in Texas.

Dat heeft de Haagse organisatie bekendgemaakt. In 63 wedstrijden voor de Killes Bees, die uitkomen in de Central Hockey League, had Campos afgelopen jaar vijftien goals, 35 assists en 22 strafminuten. Campos was in Texas teamgenoot van een reeks spelers met een Nederlandse connectie, waaronder de ook door Den Haag gecontracteerde AJ Mikkelsen, ex-Flyers-doelman Wylie Rogers en voormalig Trappers-verdediger Scotty Balan.

Ook Brady Leavold, die enkele jaren geleden kortstondig onder contract stond bij Tilburg, speelde vorig seizoen voor de Killer Bees, net als de recent door Friesland Flyers vastgelegde Trevor Hunt. De uit Port Coquitlam in British Columbia afkomstige Campos geldt als een winger met veel snelheid. De Killer Bees was zijn eerste profteam. Daarvoor speelde hij universiteitsijshockey in Canada en twee seizoenen op het hoogste jeugdniveau in West-Canada voor Everett Silvertips en Chilliwack Bruins.

In 136 wedstrijden in de Western Hockey League was hij goed voor 36 goals en 61 assists. Met de komst van Campos staat de teller voor wat betreft het aantal imports bij Den Haag op vijf. Eerder deze week werden verdedigers Eddie Delgrosso en Mike Hoffman al gepresenteerd, terwijl AJ Mikkelsen en Tomas Pek al eerder waren vastgelegd. Daarmee is er voor Den Haag nog ruimte voor één buitenlander.

Het AD meldt dat Matt Korthuis en Marcel Bruinsma niet terugkeren bij de Haagse club. Korthuis speelde vijf seizoenen in Den Haag en won twee nationale kampioenschappen en een beker met de Haagse club. Eerder had hij al een beker gewonnen met Amsterdam. Korthuis speelde deze zomer in Australi√ę voor Melbourne Ice, waar hij anderhalve punt per wedstrijd produceerde.

Bruinsma miste het grootste deel van het seizoen vorig jaar vanwege een hersenschudding. Hij speelde eerder drie seizoenen in Den Haag, alvorens hij in Zoetermeer en Friesland aan de slag ging. In 26 wedstrijden had hij vorig jaar toch nog 21 goals en 24 assists voor Hijs.

Delen