Eaters heinonen close 1112

11 mei 201213:56

Door Joep Meijsen

Ook Heinonen blijft bij Eaters

Geleen Eaters heeft opnieuw een belangrijke speler uit de kampioensploeg van vorig jaar vastgelegd. Doelman Sami Heinonen tekende voor een jaar bij.

Daarmee is hij de volgende in een lange rij spelers die hun contract bij de regerende landskampioen hebben verlengd. Heinonen begint daarmee aan zijn vierde seizoen bij Eaters. Hij werd afgelopen jaar uitgeroepen tot beste doelman van de competitie, een status die hij bevestigde met sterk spel tijdens de play-off-series tegen Tilburg en Den Haag.

Eaters meldt dat er van verschillende kanten werd getrokken aan de Finse doelman, waaronder aanzienlijk hogere aanbiedingen. Uiteindelijk kon het bestuur de doelman ervan overtuigen dat Geleen meer te bieden had dan alleen geld en afgelopen week gaf Heinonen zijn ja-woord aan de club.

Na Mike Looby, David Burgess en Shawn Collymore is Heinonen de vierde buitenlandse speler die terugkeert in de opstelling bij Geleen. De clubs hebben onderling afgesproken komend seizoen te gaan werken met een maximum van zes buitenlanders. Rowan Delil wordt net als vorig jaar de back-up van Heinonen.