Capitals oosterveld close 1112

4 juni 201308:10

Door Joep Meijsen

Ook Oosterveld stapt over naar Flyers

Joey Oosterveld stapt over van Amsterdam naar Heerenveen. De Friese eredivisionist verlengde bovendien het contract met Sander Dijkstra.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Oosterveld is de derde speler uit Amsterdam die de overstap maakt naar Thialf. Vorige week werd al duidelijk dat Calvin Pohlman en Dax van de Velden hun loopbaan op het hoogste niveau in Nederland voortzetten in Heerenveen.

Oosterveld speelde vorig seizoen 25 wedstrijden voor Amsterdam. Hierin was hij goed voor elf goals en negen assists. De 24-jarige geboren Amsterdammer is een voormalige jeugdinternational, die eerder korte tijd met Zoetermeer in de Eredivisie speelde. Het overgrote deel van zijn loopbaan bracht hij echter door bij Amsterdam.

Sander Dijkstra speelde vorig seizoen 36 wedstrijden voor Heerenveen. Hierin was hij goed voor tien goals en veertien assists. Dijkstra kwam afgelopen jaar in het nieuws na een positieve dopingtest vanwege een stofje in een voedingssupplement. Hij kreeg hiervoor een voorwaardelijke straf. De 27-jarige Dijkstra maakte deel uit van de selectie van Oranje bij het Olympisch Kwalificatietoernooi in Boedapest en speelt al sinds 2003-04 in het eerste team van Flyers.

Volgens voorzitter Henk Hoekstra ligt hiermee de Nederlandse kern van de ploeg wel vast. Flyers gaat nu op zoek naar buitenlandse versterkingen. Heerenveen heeft na het verlengen van het contract met Andrew Krelove nog ruimte voor vier imports.