Reno de Hondt in actie tegen Diez-Limburg
Reno de Hondt in actie tegen Diez-Limburg — © Arie Leeuwesteijn

5 april 202108:57

Door Joep Meijsen

Ook seizoen Krefeld en Diez-Limburg voorbij

Het aantal clubs uit de Oberliga Nord dat vanwege corona per direct het seizoen be√ęindigd is gegroeid naar drie. Ook Krefeld en Diez-Limburg spelen dit seizoen geen wedstrijden meer.

Eerder maakte Halle, een van de topploegen in de Oberliga Nord, al bekend dat vanwege de regels rondom quarantaine deelname aan de play-offs niet mogelijk is. Voor de play-offs betekent dit dat de drie ploegen reglementair voor de play-offs-ranking uit de ranglijst worden geschrapt.

Hierdoor speelt Hammer Eisbären in de pre-play-offs tegen de nummer zeven en komen de nummers acht en negen elkaar nog tegen. Vandaag worden nog twee duels gespeeld door vier ploegen die niet in quarantaine zitten. Erfurt ontvangt Rostock en Herne speelt thuis tegen Hannover Scorpions. Daarna zal de exacte indeling van de play-offs duidelijk zijn.

Tilburg Trappers en Hamburg Crocodiles naderen het einde van hun verplichte quarantaineperiode. Aan de hand van nieuwe coronatests moet dan duidelijk worden of deze ploegen hun seizoen kunnen hervatten.