Oosterwijk tekent bij in Heerenveen

Martijn Oosterwijk heeft zijn contract met Heerenveen Flyers verlengd. De doelman tekende voor nog twee seizoenen in Friesland.

Dat meldt Heerenveen Flyers op de eigen website. De 21-jarige doelman speelt sinds het begin van het net afgelopen seizoen in Heerenveen en vormde daar een goalie-duo met Sjoerd Idzenga. Bij Flyers werd Oosterwijk na afloop van het seizoen uitgeroepen tot meest waardevolle speler en meest populaire speler bij de fans.

Voorzitter Henk Hoekstra is in zijn nopjes met de handtekening van Oosterwijk. 'Martijn behoort tot de beste Nederlandse goalies en we zijn dan ook erg blij dat hij besloten heeft in Heerenveen te blijven', zegt Hoekstra op de eigen website.

Oosterwijk is op dit moment op trainingskamp met het Nederlands team in Tsjechië. Van daaruit reist hij direct door naar Polen voor zijn eerste wereldkampioenschap bij de senioren van Oranje. Bondscoach Larry Suarez kan van het trio Ian Meierdres, Fabian Schotel en Martijn Oosterwijk twee goalies in de selectie opnemen, de derde goalie blijft voor noodgevallen in Polen en oproepbaar.

Flyers kondigde na afloop van het grotendeels mislukte seizoen stevige veranderingen in de selectie aan. De komende periode worden gesprekken gevoerd met de andere Nederlandse spelers. Ook moet de club op zoek naar een nieuwe coach, nadat werd aangekondigd dat men niet verder wilde met Justin Bekkering in de rol van hoofdcoach.

Flyers Oosterwijk Close 1112

Nog meer ijshockey