Voorzitter Jan Hopstaken ondertekent statement rookvrije sport
Voorzitter Jan Hopstaken ondertekent statement rookvrije sport

5 december 202208:42

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Op weg naar een rookvrije sport

Samen met clubs en ijsstadions naar een rookvrij sport

IJshockey Nederland heeft het statement van NOC*NSF ondertekend om samen met clubs en ijsstadions naar een rookvrije sport te gaan in 2025.

De sportsector wil namelijk dat iedereen kan genieten van sport in een rookvrije omgeving. Zo dragen we bij aan de ambitie van de Rookvrije Generatie om ieder kind de kans te geven om volledig rookvrij op te groeien. Zo beschermen we opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en is de kans veel kleiner dat ze op den duur zelf gaan roken. De sport wordt dus rookvrij en IJshockey Nederland natuurlijk ook.

Laco Geleen is inmiddels al rookvrij: Hoera! Laco Glanerbrook neemt deel aan de rookvrije generatie campagne en is vanaf 1 december een rookvrije sportaccommodatie geworden. Dit betekent dat er nergens op het terrein nog gerookt mag worden. De rookruimte voor medewerkers nabij de ijsbaan komt te vervallen en er mag alleen nog gerookt worden buiten de perceelgrenzen. Om deze perceelgrenzen aan te geven zullen markeringen worden aangebracht voor de entree, en zullen de peukentegel en asbakken voor de entree worden verwijderd. Voor de ingang worden nog tegels van de rookvrije generatie campagne aangebracht.

Bron: Limburgse schaatsvrienden.

Delen