Bekerfinale2017 Flyers

18 januari 201722:29

Door Remco

Oppermachtig Flyers wint bekerfinale

Heerenveen Flyers heeft met overmacht beslag gelegd op de nationale beker. Marco Postma scoorde viermaal in een duidelijke 8-1 zege op Eaters Geleen en werd na afloop uitgeroepen tot Most Valuable Player.

Droomstart voor Heerenveen

Het krachtsverschil was vanavond te groot in het Eindhovense IJssportcentrum. Aan het begin van de wedstrijd ging het al fout voor de Limburgse ploeg. De uitstekende powerplay van Heerenveen was meteen op dreef. Jord Smit liep na 42 seconden tegen een straf aan en in de daaropvolgende powerplay viel de openingstreffer voor Heerenveen. Marco Postma schoot vanaf de blauwe lijn en daarna werkte Tony Demelinne in de rebound de puck achter Rowan Delil. In de zevende minuut verdubbelde Flyers de voorsprong. Niels van der Vossen zorgde voor de opbouw, Tony Demelinne brak door aan de linkerkant en gaf een fraaie pass op Postma die goed voor het doel stond geposteerd: 2-0.

Diezelfde Postma leek de wedstrijd in de twaalfde minuut al op slot te gooien door de 3-0 te noteren. Na mooi voorbereidend werk van Demelinne en Adam Bezak stond Postma wederom op een ideale positie voor het doel van Rowan Delil.

Bekerfinale2017 Flyers Postma Juich

Flyers op rozen na eerste periode

In de tweede helft van de eerste periode viel de machine uit Heerenveen enigszins stil. Geleen kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Sjoerd Idzenga. De goalie van Flyers maakte een fantastische save op een inzet van Joey Geurts na een Geleense uitbraak De terugval van Flyers kwam mede door een aantal straffen. Gedurende de hele periode waren er een aantal opstootjes te bekennen waardoor referees de Wilde en Sterkens genoeg te doen hadden. Tijdens een powerplay werkte Geleen ook de hatelijke nul weg. Met een bekeken schot bracht Lambert Keulen de stand op 3-1. Die impuls kon Geleen echter niet meenemen naar de kleedkamer. Tien seconden voor de pauze scoorde Adam Bezak met een shorthanded breakaway de 4-1.

Bekerfinale 2017 Flyers Bezak

Flyers dendert door

Aan het begin van de tweede periode liep de score nog verder op. Wederom sloeg Flyers shorthanded toe. Ronald Wurm klopte Rowan Delil met een mooi schot dat hoog in het doel verdween. In de 25e minuut viel de zesde Friese treffer. Adam Bezak profiteerde van slordig verdedigen aan Geleense zijde en vond daarna de geheel vrijstaande Postma. Met enig fortuin werkte Postma de puck achter Delil om zo zijn hattrick te voltooien.

Flyers wist in de slotperiode nog tweeemaal te scoren. Eerst was het Kevin Nijland die een uitgespeelde aanval afrondde voor de 7-1. Marco Postma zorgde ver in de derde periode voor een mooi slotakkoord. Postma rondde een breakaway op fraaie wijze af door met de backhand de puck over Delil te tillen. Met de 8-1 zege pakte Heerenveen voor de tweede maal op rij de nationale beker.

Foto's: Actiefotografie.nl

Bekerfinale2017 Flyers