WK2013 Ned Training

20 april 201310:20

Door Joep Meijsen

Oranje gaat op voor bronzen plak

De ijshockeyers van Oranje gaan op Nederlandse tijd 11.00 uur op voor een bronzen medaille tijdens het WK in Donetsk. Tegenstander is Roemenie, dat de laatste twee wedstrijden gewonnen heeft en de laatste jaren behoorlijke progressie heeft getoond tijdens kampioenschappen.

De statistieken zien er goed uit voor Nederland. De laatste acht wedstrijden tijdens IIHF-toernooien werden gewonnen door de mannen in het oranje. Vorig jaar nog scoorden Diederick Hagemeijer (2), Ivy van den Heuvel en Marcel Kars in Krynica in een 4-1 overwinning. Voor de laatste Roemeense zege moeten we helemaal terug naar het WK in Klagenfurt in 1982.

Toch toont Roemenie de afgelopen jaren vooruitgang, eerst bij de junioren en nu ook bij de senioren. De Roemeense competitie betaalt intussen beter dan de Nederlandse voor buitenlandse spelers en groeit derhalve ook in statuur. Een voordeel is bovendien dat een groot aantal van de internationals bij dezelfde club speelt, waardoor de nationale ploeg goed op elkaar ingespeeld is. Maar liefst veertien spelers zijn afkomstig van Czeksezereda, in het Hongaarstalige deel van het land.

De bookmakers hebben Nederland als de grote favoriet voor de overwinning staan. De wedstrijd zal via allerhande bronnen weer live te volgens zijn via videostreams, terwijl IJshockey.com weer voor live-audio gaat zorgen.

Live Audio >>>

Delen