België trad met een completer team aan dan afgelopen woensdag in Dordrecht, waar Oranje uiteindelijk na penaltyshots de winst pakte. Michal Distate en Frank Neven versterkten de defensie, terwijl offensief Yoren De Smet, Axl Milpas, Oliver Roland, Maxime Pellegrims en Andy Kolodziejczyk het team versterkten. Sam Verelst ontbrak juist weer in de opstelling. Nederland trad grotendeels met dezelfde opstelling op als afgelopen woensdag, alleen maakten Martijn Oosterwijk en Deniz Mollen plaats voor Rowan Delil en Tomislav Hrelja. 

Nederland greep al vroeg in de wedstrijd het initiatief en wist dit al snel op te voeren naar een flinke voorsprong. Oranje liep met Nick Verschuren tegen de eerste straf van de wedstrijd op, maar het was Nederland dat tot scoren kwam van Jurryt Smid. De volgende straf was voor België en dat liep al net zo slecht af voor de Belgische ploeg. Deze keer was het Joey Oosterveld die doel trof. 

Een dubbelslag na ruim negen minuten spelen betekende daarna dat Nederland verder afstand nam. Jurryt Smid scoorde zijn tweede van de wedstrijd en een halve minuut later was het Evo Suurhof die doel trof. Weer een halve minuut later, intussen zat Arne van Espen op de strafbank, was het Kai Willems die zijn slag sloeg en Nederland dus op een dikke 5-0 voorsprong bracht.

Via een goal van Sean McCann-Coppens deed het thuisland vroeg in de tweede periode daarna voor het eerst iets terug, maar in de slotfase van de middenperiode was het Rick van Haren die doel trof om de marge weer te herstellen. Datzelfde gebeurde in de derde periode. Vroeg was het Maxime Pellegrims die tot scoren kwam, maar een tijdje later zorgde Ties van Soest ervoor dat de marge weer op peil werd gebracht. Jord Smid was daarna ook nog succesvol, alvorens Olivier Roland de eindstand op 8-3 bepaalde.

Nederland oefent nog één keer voor de start van het WK in Tilburg volgende week maandag. Op vrijdagavond is IJsland te gast in Dordrecht. Op maandag is dan China de eerste tegenstander op het kampioenschap zelf.